Řecký medový dort s tvarohem

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Marsí

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g tvaroh
    • 2
      lžíce med
    • 45
      g cukr
    • 120
      g hladká mouka
    • 120
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička skořice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z másla, prosáté mouky, cukru a lžíce studené vody zpracujeme těsto, které rozválíme a vložíme do koláčové formy. Tvaroh smícháme s medem, přidáme rozšlehaná celá vejce a polovinu skořice (tzn. 1/2 lžičky). Směs rozetřeme na těsto a posypeme zbytkem skořice. Pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 35 minut.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    29. 5. 2013 21:09

    Tento recept měl u nás obrovský úspěch, musela jsem ještě ten týden péct znova!

  • Lelelka
    Lelelka |

    23. 11. 2012 17:16

    Přidávám ještě kypřící prášek, jenom se po něm zaprášilo, dělám ho každou chvíli. Je jednoduchý, rychlý, nemůže se nepovést i nezkušenému :)

  • Esleranda
    Esleranda |

    27. 7. 2012 20:52

    Je opravdu jednoduchý. Na poprvý se mi zdál takovej "rozblemclej" , tak sem tam podruhé do těsta přidala špetku kypřícího prášku a byl perfektní. Mě osobně moc nechutnal, ale jinak se po něm velmi rychle zaprašilo, rodině chutná takže budu zas někdy dělat. Je to spíš jen tak ke kávě, U nás vydržel po vychladnutí ani ne hodinu :-D. A když se mi těsto potlalo, tak ho dát ne nějakou dobu do lednice, máslo ztuhne a pak to jde krásně :)

  • hudapeta
    hudapeta |

    18. 1. 2012 18:06

    ahoj zkousel sem to píct ale nejak mi to nechutnalo ten med s tvarohem :-(

  • alfonik
    alfonik |

    15. 1. 2012 13:48

    Zpočátku jsem se docela bál že koláč se neupeče, protože z toho byla patlanina a vyválet opravdu nešel :'( . Nakonec jsem do té patlaniny přidal mouku a pak jsem ji přendal na pečící papír na plech a prsaty jsem ji rozetřel. koláč sem nakonec měl tenký, ale výborný, jelikož dole byl křehký a nahoře sladký a vlhký. (pozn. Je opravdu jednoduchý) <:-)

  • Pava
    Pava |

    11. 10. 2011 16:43

    Koláč je dobrý, jen se mi moc nezdá poměr tuku a mouky v těstě. Měla jsem ho dost řídké, tak jsem ještě přidávala mouku, cca 40-50 g, zároveň jsem přidala i špetku prášku do pečiva. Dala jsem do kulaté formy o průměru 28 cm, vyválené těsto posypala plátky mandlí a pekla na 170°C cca 35 minut. Je dobrý a křehký. Doporučuji!

  • Janinka 07
    Janinka 07 |

    20. 8. 2011 14:50

    Těsto se mi hodně lepilo,ale rozetřela jsem ho stěrkou do dortové formy na pečící papír.Měla jsem z toho strach,ale výsledek luxusní.... :-)

  • Janinka 07
    Janinka 07 |

    20. 8. 2011 12:39

    Na jak tlustý plát se má vyválet těsto?Centimetr?Děkuji

  • Zuzana Vrzalová
    Zuzana Vrzalová |

    28. 6. 2009 10:19

    Ahoj.. Chuťově, je to naprostá bomba, ale místo dortu se mi z toho vyvedl tak 1cm tlustý koláč.. Tak to má být, nebo jsem něco zkazila?

  • Lady
    Lady |

    22. 1. 2008 18:25

    Tak nejen že je to jednoduché, ale navíc móóóóóc dobré. Určitě budu dělat znova.

  • iva nemcova
    iva nemcova |

    8. 12. 2007 15:46

    manzel chtel "neco s medem" . nasla jsem tento recept... VYBORNE!!! davam za 1 a ukladam do oblibenych !

  • Jamat
    Jamat |

    2. 5. 2007 16:55

    Výborný, cenově dostupný a rychlý koláček. Dostal 1, určitě zase upeču.

  • Marsí
    Marsí |

    9. 3. 2007 09:28

    Opravdu Táňo netuším, kde jste udělala chybu...snad přidat na teplotě trouby....

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    7. 3. 2007 19:42

    Středně vyhřátá trouba je asi 150-180°C.

  • Táňa
    Táňa |

    7. 3. 2007 12:20

    Tak nevím kde jsem udělala chybu. Pekla jsem hodinu, protože to bylo stále neupečené. Jak vyhřátá je mírně vyhřátá trouba? Tvaroh je gumový a těsto mokré, takhle to asi vypadat nemá. O křehkosti se dá mluvit pouze na okrajích.

  • Léňa
    Léňa |

    5. 6. 2006 20:00

    Moc děkuji za tento recept, o víkendu jsem vyzkoušela a dnes jsem musela upéct znovu. Je jednoduchý, rychlý a moc dobrý. Doporučuji všem milovníkům tvarohu.

  • Marsí
    Marsí |

    26. 5. 2006 11:02

    Jitko je křehký...tak už to u řeckých moučníků většinou je..buď jsou hodně křehké nebo hodně sladké....:o)))

  • jitka
    jitka |

    26. 5. 2006 10:25

    Tvaroh jsem přisladila,skořicí posypala hustě,právě jsem ochutnala a je to výborné! Jen je hodně křehký,ale asi to tak má být.

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    25. 5. 2006 10:05

    Mňam.Už mám uloženo.Skořice.....tuto kůru můžu snad ve všem:-))

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    25. 5. 2006 07:34

    Mhmm, to zní dobře. Kombinace tvaroh - med - skořice bude určitě výborná. Díky:-)