Rajčatová polévka s parmezánem

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Katull

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule větší
    • 2
      plechovka rajčata konzervovaná
    • 1,5
      l vepřový vývar
    • 150
      ml smetana
    • 1
      ks parmazán
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce cukr
    • bazalka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle zpěníme cibulku, přidáme rajčata a krátce povaříme. Přilijeme vývar a dalších 20 minut necháme vařit. Pak vše rozmixujeme, dochutíme pepřem, solí, cukrem, špetkou skořice a hřebíčku.
2
Těsně před podáváním ozdobíme smetanou, bazalkou a hoblinkami parmezánu.
3
http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rajcatova-polevka-s-parmezanem
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • luca.simeckova
    luca.simeckova |

    2. 6. 2017 18:49

    Skvělá polévka, dělám ji už po několikáté a nemůžeme se po ní s rodinou utlouct. Akorát místo vepřového vývaru dám zeleninový bujon i tak je to lahoda. A nejlepší jsou pravá italská rajčata ani je nemusím mixovat