Ptáčky nebo roládky z králíka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • králíčí stehna zadní - vykostěná (dle počtu strávníků)
    • hořčice
    • sůl
    • pepř mletý
    • šunka
    • párky nebo klobása
    • vejce
    • špek kousek
    • nakládané okurky
    • sádlo
    • cibule
    • polohrubá mouka
    • smetana
    • sterilovaný hrášek
    • naložené papriky červená

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na ptáčky: maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a dáme kousek párku nebo klobásky, kyselou okurku, vejce uvařené natvrdo, kousek špeku, zavineme a omotáme nití.
2
Na sádle nebo oleji zpěníme cibuli, přidáme ptáčky a necháme vydusit, pak zalijeme vodou a dusíme do měkka (v papiňáku stačí 1/2 hod.). Zahustíme polohrubou moukou rozmíchanou ve smetaně. Ptáčky přendáme do jiného kastrolu a omáčku na ně přecedíme.
3
Podáváme s knedlíky.
4
Na roládky: maso naklepeme, potřeme hořčicí, poklademe plátky šunky a rozprostřeme vejce (udělané na míchanici), posypeme sterilovaným hráškem, přidáme sterilovanou červenou papriku, zavineme a spojíme jehlou, dáme do pekáčku, pokapeme olejem, můžeme ještě navrch osolit a okmínovat, podlijeme trochou vody a pečeme do měkka.
5
Podáváme s rýží, nebo bramborem a tatarskou omáčkou.

Komentáře k receptu

  • Kamila Supinova
    Kamila Supinova |

    5. 1. 2008 19:15

    Zitra to hned skusim.Mame doma moc kraliku a nevim co s toho porad varit

Abecední seznam: