Přepuštěné máslo ghí

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 5 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nastavte si sporák na nižší střední teplotu. V hrnci nechte rozpustit kostky másla.

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

2
Jakmile se máslo kompletně rozpustí, teplotu stáhněte na stupeň 2, takto máslo nechte hodinu, pouze občas promíchejte. V této fázi může sbírat pěnu do samostatné misky nebo ji můžete nechat klesnout ke dnu, dodá tak ghí oříškovou vůni.
3
Téměř hotové máslo ztratí svojí zakalenost a začne být vidět dno hrnce. V této fázi může teplotu mírně zvýšit, maximálně ale o jeden stupeň.
4
Jakmile se začnou u dna usazovat hnědé kousíčky a máslo je čiré a v klidu, ghí je hotové. Teď už ho stačí jenom přelít přecedit přes jemný cedník (ne plastový) vystlaný několika vrstvami gázy. Pokud je potřeba, přecezení můžete několikrát zopakovat.

RADA: Jak prodloužit trvanlivost potravin?

5
Hotové ghí má barvu tekutého medu, průzračné a voní po oříškách.
6
Po vychladnutí ghí ztuhne a bude připomínat zcukernatělý med. Není potřeba uchovávat v lednici.
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: