Přesnídávka s jablky a meruňkami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: fido233

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka oškrábeme, očistíme a nakrájíme na menší kostky. Meruňky přecedíme - šťávu nevyléváme!
2
Do kastrolu vlijeme šťávu z meruňkového kompotu a vhodíme jablka i meruňky, zalijeme potřebným množstvím vody - ale ať v ní jablka neplavou. Přidáme hřebíček, skořici a cukr podle chuti.
3
Na mírném plameni vaříme do zhoustnutí - není potřeba přidávat vanilkový prášek, krásně to zhoustne samo. Vyndáme celou skořici i hřebíčky.
4
Osobně ještě přesnídávku vymixuju tyčovým mixérem a chvíli ještě povařím - čím déle vaříme, tím je přesnídávka hustší. Můžeme postupně přidávat vodu podle potřeby.
5
Přesnídávku nalijeme ještě horkou do skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.
6
Z větší mísy jablek jsem uvařila 5 skleniček přesnídávky - je moc dobrá a z domácích jablíček je ještě lepší ! :)
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hřebíček Jablka Meruňkový kompot Skořice Voda

Komentáře k receptu

  • fido233
    fido233 |

    31. 7. 2014 09:27

    Rozhodně to nebude tak dlouho jako kupované přesnídávky. Řekla bych tak měsíc. Nepoužila jsem žádné konzervační látky, tak doporučuji uchovávat v ledničce a sníst co nejdříve. Přesnídávky se nemusí dělat zbytečně moc-vždyť celá příprava mi netrvala ani 15 minut + vaření v hrnci- jen občas zkontrolujeme, takže je to rychlá záležitost. Přeju dobrou chuť :-)

  • Barbora
    Barbora |

    5. 7. 2014 13:04

    Chtěla bych se zeptat, jak dlouho asi přesnídávka ve skleničkách vydrží. :-)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: