Povidlový perník bez vajec

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: 2malasisi2

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g cukr krupice 150-200
    • 200
      g povidla
    • 1
      lžíce kakao
    • 0,5
      kg polohrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 0,3
      l smetana ke šlehání
    • 2
      ks prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny suroviny smícháme, pokud je hmota hustá, přidáme smetanu nebo trochu mléka.
2
Můžeme přidat rozinky, ořechy, kandované ovoce.
3
Směs nalejeme do vymazaných a strouhankou vysypaných dvou forem srnčího hřbetu.
4
Pečeme při 175 °C asi 1/2 hodiny. (Zkusíme špejlí).
Kategorie: Nejlepší dezerty

Komentáře k receptu

  • Helena K.
    Helena K. |

    7. 1. 2008 19:43

    U nás moc nejdou perníkové příchutě,takže dávám jen obyčejný prášek.Když dáte1 perníkový a půl obyčejného,určitě nic nezkazíte.Doma tomu říkáme perník,tak jsem to tak nechala,snad to není moc zavádějící.

  • Anna R
    Anna R |

    6. 1. 2008 18:32

    Helenko, ten prášek do pečiva je samotný nebo máte na mysli kypřící prášek do perníku. Chtěla bych Váš recept vyzkoušet,ale zdá se mi, jestli to bez perníkového koření bude vůbec perník.

Další doporučené recepty: