Povidlový perník bez vajec

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: 2malasisi2

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g cukr krupice 150-200
    • 200
      g povidla
    • 1
      lžíce kakao
    • 0,5
      kg polohrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 0,3
      l smetana ke šlehání
    • 2
      ks prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny suroviny smícháme, pokud je hmota hustá, přidáme smetanu nebo trochu mléka.
2
Můžeme přidat rozinky, ořechy, kandované ovoce.
3
Směs nalejeme do vymazaných a strouhankou vysypaných dvou forem srnčího hřbetu.
4
Pečeme při 175 °C asi 1/2 hodiny. (Zkusíme špejlí).

Komentáře k receptu

  • Helena K.
    Helena K. |

    7. 1. 2008 19:43

    U nás moc nejdou perníkové příchutě,takže dávám jen obyčejný prášek.Když dáte1 perníkový a půl obyčejného,určitě nic nezkazíte.Doma tomu říkáme perník,tak jsem to tak nechala,snad to není moc zavádějící.

  • Anna R
    Anna R |

    6. 1. 2008 18:32

    Helenko, ten prášek do pečiva je samotný nebo máte na mysli kypřící prášek do perníku. Chtěla bych Váš recept vyzkoušet,ale zdá se mi, jestli to bez perníkového koření bude vůbec perník.