Polévka ZHB

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      ks zelí Menší hlávky zelí
    • 2
      ks cibule
    • 6
      ks brambory 4-6
    • 1
      miska houby
    • kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • masox
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • ocet
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do většího hrnce nakráníme cibuli a na oleji osmažíme, přidáme nakrájené zelí, barmbory a houby, zalijeme vodou, osolíme a okořeníme a vaříme doměkka. Přidáme masox a ve vodě rozmícháme hladkou mouku a nalijeme do polévky a ještě asi 15 minut povaříme. Nakonec dokořeníme a dle chuti přidáme ocet.
2
Je to fakt jednoduchá a výborná bašta pro hladové krky např. na dovolené, kde nemáte moc surovin na výběr.

Komentáře k receptu

  • Věra z Dc
    Věra z Dc |

    11. 10. 2007 09:26

    Gábinko ano správně... tak jsem to myslela :-))

  • Gábina H
    Gábina H |

    11. 10. 2007 09:07

    ZHB= zelí, houby, brambory?