Polévka z červené čočky s koňakem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g červená čočka
    • 3
      ks brambory
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks bobkový list
    • 6
      stroužek česnek 4-6
    • 100
      ml smetana
    • 1
      lžička hladká mouka
    • sůl
    • zázvor
    • 2
      lžíce vaječný koňak
    • 4
      ks hřebíček
    • 1
      ks klobása pikantnější

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do osolené vody dáme vařit čočku, na kostky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou mrkev, celou klobásu, cibuli, do které jsme napíchali hřebíčky, bobkový list a stroužky česneku. Když je zelenina měkká, vyjmeme cibuli a bobkový list, ochutíme zázvorem.
2
Klobásku nakrájíme na kolečka a vložíme zpět do polévky. Ve smetaně rozkvedláme mouku, vlejeme do polévky, necháme přejít varem. Odstavíme z ohně a přidáme koňak.
3
Poznámka: polévka je chutnější, když zeleninu vaříme ve vývaru z uzeného masa.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.