Pohanková šlehačková bábovka - bezlepková

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vajíčka třeme s cukrem a olejem do pěny, přilijeme šlehačku (může být i prošlá, na chuti to nepoznáte), přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, dle pořeby naředíme mlékem, přidáme, co se v kuchyni najde, takže rozinky, oříšky, kokos, kandované ovoce, ale i brusinky.
2
Když chceme bábovku mramorovou, přidáme do třetiny těsta kakao.
3
Nalejeme do vymaštěné a vymazané formy (jestliže chceme, aby to bylo plně bezlepkové, vysypeme pohankovou moukou) a dáme péct na 180 °C asi na 40 minut.
4
Každému pohanková mouka chutnat nemusí, má takovou svojí zvláštní chuť, ale je zdravější a nám i dětem chutná.

Komentáře k receptu

  • Kamila
    Kamila |

    18. 12. 2010 22:28

    děkuji za recept, potřebovala jsem pro kamarádku, která má celiakii nějaké pohoštění a toto vypadá super! Jen mi došla pohanková mouka, tak jsem nahradila amaranthovou. A jedno upozornění, celiakik nemůže běžný prášek do pečiva, obsahuje lepek! Takže jsem nahradila sodou a uvidím c to udělá, právě se to peče ve formě srdíčkových mufinek :-) :-)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: