Pohanka s cibulí

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: MartinV

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pohanku klasicky uvaříme ve slané vodě, 5-10 minut varu a necháme odstát pod utěrkou. Mezitím oloupeme a na kolečka nakrájíme cibuli (množství není překlep), ve Woku necháme pomalu zesklovatět, až zezlátnout na olivovém oleji, nesmí zhnědnout. Lehce vmícháme do pohanky a máme vynikající přílohu nebo i lehké samostatné jídlo.
2
Pohanku doporučuji hnědou, zůstává sypká, pohanková lámanka se rozvaří na kaši a v tomto případě by to nebylo to pravé ořechové. Podzimní varianta je přidat nakrájené na páře podušené houby, tato večeře slavila úspěch i u "zarytých masožravců".
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kurkuma Olivový olej Pohanka Sůl Voda

Komentáře k receptu

  • markéta plíhalová
    markéta plíhalová |

    30. 12. 2008 12:17

    Je to moc dobré... :)

  • Marcela Vrabcová
    Marcela Vrabcová |

    18. 10. 2007 13:32

    Tohle je opravdu skvele jidlo. Jako rozsireni doporucuji k cibuli (opravdu ji ma byt hodne) pridat jeste na kostky nakrajene tofu. Nejsem vegetarian, ale tenhle recept me naucil muj chorvatsky kolega a jsem rada. V teto kombinaci uz potom staci pridat jen salat a mate skvelou veceri.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: