• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Plněné zelné listy
    Napište svůj komentář k receptu

    Plněné zelné listy

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Plněné zelné listy
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1,50
        hrnek kroupy
      • 1
        ks bílé zelí menší hlávka
      • 1
        balení kysané zelí 500g
      • 750
        g uzené maso
      • 3
        ks cibule
      • 1
        lžíce sádlo
      • sůl
      • pepř mletý
      • olej na vymazání pekáčku

    Postup přípravy receptu

    1
    Kroupy propláchneme a přes noc namočíme ve studené vodě. Druhý den uvaříme (já je dělám v troubě se lžící sádla - asi 45 minut).
    2
    Z hlávky zelí opatrně vykrojíme co nejvíce košťálu. Do hrnce dáme hlávku zelí, obsypeme kysaným zelím a zalijeme vodou. Vaříme asi 1,5 hodiny, hlávku v průběhu vaření otočíme. Zelí musí být dobře uvařené, protože po vychladnutí musíme listy opatrně vyloupat.
    3
    Uzené maso uvaříme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme.
    4
    Smícháme kroupy, uzené maso, cibuli, osolíme a opepříme. Oloupané zelné listy použijeme jako košíčky, které naplníme směsí. Klademe do lehce vymazaného pekáčku. Poklademe zbylým kysaným zelím a asi do poloviny výšky zalijeme vodou, která zbyla z uvařeného zelí. Zapečeme asi 30-40 minut v troubě.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

    Holubce v bešamelu - plněné zelné…

    Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy

    Kroupové holubce v bešamelu - plněné…

    Pečené nadívané kapustové (zelné) listy

    Pečené nadívané kapustové (zelné)…

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Olga .
      Olga . | 27. 12. 2008 00:40

      Ty kroupy jsou zajímavé, zelí se zelím také...Při vaření hlávky zelí zkuste postupně odlupovat uvařené listy (ztmavnou) - za 1/2 hodiny nemáte co dělat :-)

    • Tereza J.
      Tereza J. | 25. 12. 2008 08:03

      Robím plnenú kapustu, u nás je to bežné jedlo, ale s krúpami a údeným nie :))) Toto bezpečne vyskúšam, šplhnem si u manžela, bravčové som zlikvidovala úplne, len to údené párkrát do roka použijem, na Veľkú noc údenú šunku, na Vianoce údené do kapustnice a raz za dlhý čas údené do kyslej kapusty. Bude vám za recept vďačný :)))

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
    Maso Zdravě i chutně Uzené Zelenina Obiloviny Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Cibule Kroupy Kysané zelí Olej Pepř mletý Sádlo Sůl Uzené maso
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Francouzský plátek

    Francouzský plátek

    Špenátová pomazánka

    Špenátová pomazánka

    Tříbarevný koláč II.

    Tříbarevný koláč II.

    Domácí mangové chutney

    Domácí mangové chutney

    Vepřové maso v lepkavé marinádě

    Vepřové maso v lepkavé marinádě

    Americký koláč s třešněmi a pudingem

    Americký koláč s třešněmi a pudingem

    Jahodový (ovocný) pohár

    Jahodový (ovocný) pohár

    Výborný jahodový dort

    Výborný jahodový dort

    Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou

    Těstoviny (nejen) s krevetami a…

    Doporučujeme

    20 minut
    Penne s rajčaty, rukolou a mozzarellou

    Penne s rajčaty, rukolou a mozzarellou

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    Poslední sledované recepty

    17
    Staročeský domácí chléb
    Staročeský domácí chléb
    16
    Bramboráky
    Bramboráky
    15
    Palačinky
    Palačinky
    14
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    14
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík

    Zajímavé články

    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je 12 nejpodivnějších!
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je…
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho dětství. Takové jste ještě nejedli!
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho…
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině

    Sledujte nás

    AHA.cz Kraus zůstal jako opařený! Ztratila Basiková pud sebezáchovy?

    Kraus zůstal jako opařený! Ztratila Basiková pud sebezáchovy?

    AHA.cz Dominika o Ivaně Gottové: Bylo by to porušení tátova přání

    Dominika o Ivaně Gottové: Bylo by to porušení tátova přání

    AHA.cz Deník Aha! 3.3.2021

    Deník Aha! 3.3.2021

    Dáma.cz Horoskop lásky na březen: Kdo má šanci se navzdory omezením seznámit?

    Horoskop lásky na březen: Kdo má šanci se navzdory omezením seznámit?

    Dáma.cz Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Ženy.cz Džíny, díky kterým budete mít nohy až do nebe. Kde je koupíte?

    Džíny, díky kterým budete mít nohy až do nebe. Kde je koupíte?

    Maminka.cz Představy vs. realita. Vánoční fotky dětí, které se tak úplně nepovedly

    Představy vs. realita. Vánoční fotky dětí, které se tak úplně nepovedly

    Reflex.cz Český covidový Kocourkov aneb Se současnými polovičatými opatřeními se lockdownu jen tak nezbavíme

    Český covidový Kocourkov aneb Se současnými polovičatými opatřeními se lockdownu jen tak nezbavíme

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Šťastný bambus: Jak ho pěstovat a věděli jste, že nepatří mezi bambusy?

    Šťastný bambus: Jak ho pěstovat a věděli jste, že nepatří mezi bambusy?

    • Recepty.cz
    • Plněné zelné listy
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí