Plíčková polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 80
      g kořenová zelenina
    • 1
      ks cibule stačí malá
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks bobkový list
    • 0,2
      l kyselá smetana
    • 20
      g máslo
    • 20
      g hladká mouka
    • pepř celý mletý
    • ocet
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plíčka umyjeme a dáme vařit do osolené vody s očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí, česnekem a bobkovým listem. Uvařená plíčka i se zeleninou nasekáme nadrobno nebo umeleme na masovém mlýnku, dáme zpět do vývaru a zahustíme smetanou, v níž jsme rozkvedlali mouku. Povaříme, okořeníme, podle chuti okyselíme a přidáme máslo.

Komentáře k receptu

  • Jana Kadlecová
    Jana Kadlecová |

    9. 12. 2010 12:43

    Recept jsem získala od své sestry. Manžel si jí nemůže vynachválit. :-) Omáčku jsem ještě nezkoušela, děkuju za tip. :-)

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    9. 12. 2010 11:43

    paní Jano, my takto doma děláme plíčkovou omáčku, tu miluju. Jen s tím rozdílem, že dáváme sladkou smetanu. Až zas budeme příště vařit, ráda vyzkouším změnu se zakysanou smetanou.