Pizza Ragusa

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto na pizzu:
    • 300
      g hladká mouka
    • 150
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • olej 1 a 1/2 lžíce
    • sušené droždí 1/2
    • 1
      lžička sůl
  • Náplň
    • 2
      ks kuřecí maso řízek (1-2 ks)
    • 1
      ks mozzarella
    • 50
      g žampiony
    • kari
    • sůl
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zaděláme těsto. Kdo má pekárnu, udělá těsto díky programu Kynuté těsto. Kuřecí maso nakrájíme na kousky, dáme do mísy, kde ho smícháme se solí, kari a solamylem a opečeme na pánvi na troše olivového oleje s na plátky nakrájenými žampiony - než připravíme zbytek, necháme hotové na pánvičce. Smetanu osolíme a přidáme lžičku kari (kdo chce, může přidat i lžičku sojové omáčky). Mozzarelu nakrájíme na plátky.
2
Těsto vyválíme na plech (plech jsem předtím vymazala troškou olivového oleje), vše z pánvičky rozložíme rovnoměrně na připravené těsto, poklademe mozzarelou a zalijeme smetanou s kari a solí. Pečeme na 220 °C cca půl hodinky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.