Piniový koláč

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Křehké těsto
    • 150
      g hladká mouka
    • 50
      g moučkový cukr
    • 100
      g máslo
    • 1
      ks žloutek
  • Náplň
    • 2
      lžíce rozinky
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 120
      g cukr krupice
    • 120
      g mleté mandle
    • 125
      g máslo
    • 3
      ks vejce (malá)
    • 200
      g kandované ovoce (nakrájené na kostičky)
    • 100
      g pinie

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na vál prosejte hladkou mouku, přidejte cukr, tuk a vejce. Rychle zpracujte do tvaru bochánku a zabalené v kuchyňské fólii nechte asi hodinu odpočívat v chladu. Pak rozválejte na pomoučněném vále do potřebného tvaru a přemístěte do nevymazané formy o průměru 24 cm. Rozinky namočte v rumu. Troubu předehřejte na 240 °C. Cukr, mleté mandle a změklé máslo smíchejte, po jednom zapracujte vejce, rozinky i s rumem a kandované ovoce. Formu vyložte těstem, dno propíchejte, naplňte, náplň uhlaďte, posypte piniemi a lehce je vtlačte do náplně. Pečte 35 až 40 minut, až náplň zpevní. Nechte vychladnout ve formě a pak teprve krájejte na dílky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: