Penne s rajčaty, rukolou a mozzarellou

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrst rukola + k podávání
    • 2
      lžíce slunečnicová semínka + k podávání
    • olivový olej
    • 300
      g penne
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      plechovka nakládaná loupaná rajčata
    • 200
      g mozzarella
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravte pesto: rozmixujte rukolu, slunečnicová semínka a 3 - 4 lžíce olivového oleje na řidší konzistenci. Dochuťte solí a pepřem.
2
Dejte vařit těstoviny. Na pánvi zpěňte na troše oleje nadrobno pokrájenou cibuli, přidejte utřený česnek a plechovku rajčat. Duste asi 10 minut, aby se tekutina zredukovala. Dochuťte solí a pepřem.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Těstoviny uvařené na skus sceďte, promíchejte s rajčatovou omáčkou a rozdělte na talíře. Na každou porci přidejte natrhanou mozzarellu, pár lístků rukoly, opražená slunečnicová semnka a trochu rukolového pesta.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

4
TIP: Místo slunečnicových semínek použijte třeba chuťově výraznější piniová semínka.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.