Pelhřimovský řízek

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřová kýta
    • 100
      g sádlo škvařené
    • sůl
    • pepř mletý
    • česnek
  • Balení
    • 600
      g brambory strouhané, loupané
    • 130
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      dl mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Syrové brambory nastrouáme, přidáme vejce, sůl, mléko a hladnou mouku a zamícháme.
2
Na pánvičce rozpustíme sádlo, naneseme vrstvu bramborové směsi asi přes půl cm silnou a rozetřeme do velikosti řízku.
3
Na tuto směs dáme naklepaný, osolený a opepřený řízek potřený česnekem a pak naneseme opět vrstvu bramborové směsi.
4
Pečeme po obou stranách do zlatova.
5
Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.