Pečené francouzské kuřátko

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Lucie1988

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso francouzské kuřátko (1 ks cca 500 g)
    • 125
      g máslo
    • 2
      ks citron
    • 8
      stroužek česnek
    • 4
      špetka sůl podle chuti
    • 1
      špetka pepř mletý podle chuti
    • 4
      hrst posekané bylinky podle chuti - bazalka, libeček, tymián, petrželka kudrnka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřátka omyjeme ve studené vodě, osušíme. V misce smícháme změklé máslo, nastrouhanou kůru z obou citrónů, prolisované stroužky česneku, sůl a pepř.
2
Vzniklou hmotou potřeme celá kuřátka zvenku i zevnitř. Do každého kuřátka dáme hrst posekaných bylinek a 2 čtvrtky podélně přepůleného citrónu. Kuřátkům svážeme nožičky a vložíme na máslem vymazaný pekáč křidélkama vzhůru.
3
Pečeme 15 minut v horkovzdušné troubě na 190 stupňů celsia, po 15 minutách pečení podlejeme horkou vodou a pečeme dalších 15 minut, po té by mělo být kuřátko z vrchní strany zlaté, otočíme jej a pečeme ještě dalších 30 minut, aby nám zezlátlo i z druhé strany. Průběžně poléváme vypečenou šťávou.
4
Jako příloha je dobrá např. bramborová kaše politá výpekem z kuřátka.
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citron Kuřecí maso Máslo Pepř mletý Posekané bylinky Sůl

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: