Patizonová polévka alá hrachovka

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Kecinka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • cibule
    • česnek
    • patizony
    • majoránka
    • pepř mletý
    • sůl
    • kmín
    • petrželka
    • chleba

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji orestujeme cibulku, přidáme oloupaný, semínek zbavený a na kostičky nakrájený patizon, nastrouhaný česnek, sůl, kmín, pepř, lehce orestujeme, přidáme vodu a vaříme do měkka. Až je patizon měkký, tak ponorným mixérem, nebo na robotu umixujeme kaši, dle své vlastní chuti dokořeníme, naředíme nebo zahustíme jiškou, provaříme a na závěr přidáme majoránku. Na panvičce orestujeme na kostičky nakrájený chléb, a podáváme jako přílohu k polévce. Posypeme zelenou petrželkou.
Kategorie: Polévky
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chleba Cibule Kmín Majoránka Patizony Pepř mletý Petrželka Sůl

Komentáře k receptu

  • Janina
    Janina |

    29. 9. 2014 11:09

    Dnes jdu uvařit tuto polévku. Patizony mi vyrostly neplánovaně na kompostu a je jich fakt hodně. Připravuji je jako cuketu, takže takřka do všeho. Do cmundy, do sekané, do karbonátků, na polévky, na zeleninovou omáčku. :-)

  • Tom
    Tom |

    24. 9. 2014 14:00

    A přidejte podušené čerstvé houby :-* :-*

  • janina
    janina |

    28. 8. 2014 07:43

    tak dnes jdu na polevku a placicky jinak patizon je dobry jako obaleny v troj obale na rizek. je to rychly obed :-( :-) :-(

  • Věra Panská
    Věra Panská |

    12. 9. 2012 14:36

    Dnes jsem uvařila polévku z patizonu byla moc dobrá :-)

  • Monika T
    Monika T |

    1. 9. 2009 15:19

    dnes sme mali na obed a bola výborná.

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    1. 9. 2009 12:05

    Já něco podobného dělám i z cukety, takže "létající talíře" nechejte létat a zkuste to, je to dobré, já tedy nemixuji ani nedávám jíšku, jak se cuketa rozvaří, tak to zahustí.Ale ten opečený chlebík to mě nenapadlo!

  • Zora Manasová
    Zora Manasová |

    31. 8. 2009 20:54

    Nie je dôvod na hanbu - ak máte radi cuketu alebo lilek či dýni, bude vám chutiť. V podstate to môžete väčšinou navzájom zamieňať v receptoch. Patizóny sú dobré, ale cuketa sa ľahšie šúpe.

  • Marie Pospíšilová
    Marie Pospíšilová |

    31. 8. 2009 11:40

    Ahoj všem :-)Za to, co napíšu se stydím, ale dosud jsme patizony neochutnali... jakou mají chuť? Děti jim říkají "lítající talíře" :-) Děkuji :-)

 
 

Další doporučené recepty: