Patizonová omeleta

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g patizony
    • 3
      ks bílek
    • 0,5
      ks žloutek
    • 0,5
      lžička sůl
    • petrželka
    • pažitka
    • kopr
    • muškátový květ
    • 20
      g máslo
    • 3
      lžíce mléko
    • 3
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na horkou teflonovou pánev vložíme na nudličky nakrájený, oloupaný, semen zbavený patizon a velmi pomalu dusíme.
2
Když je poloměkký, zalijeme jej těstíčkem z mouky, vajec, posypeme sekanou zeleninou, muškátovým květem, osolíme a necháme péci na mírném plameni dorůžova. Obrátíme a upečeme dorůžova i z druhé strany.
3
Na hotovou omeletu položíme plátky másla, necháme je rozpustit a ihned podáváme. Chutná s brambory, bramborovou kaší nebo pečivem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • TheKacabi
    TheKacabi |

    6. 9. 2011 16:05

    Mě se to taky rozpadlo, ale na chuti to nic neměnilo, chutnalo to i tátovi a to je to masožravec ;-) ... Nečekala jsem, že to bude tak dobré :-) Po jídle jsem zjistila, že jsem zapomněla dát tu mouku... :-) To maso není špatný nápad, marčelíno :-)

  • Marčelína
    Marčelína |

    27. 7. 2007 14:17

    Nevím, zda to bylo tím, že jsem nesmažila na oleji, ale omelety se mi při otáčení rozpadly :o) Nezaprášilo se po nich tak, jak jsem doufala, takže příště zkusím přidat i kousíčky masa. Ale děkuji za inspiraci, vůbec jsem netušila, co s podivným patizonem provést :o)

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    14. 11. 2006 13:40

    Použijete na iný účel :)))

  • Josej Friess
    Josej Friess |

    14. 11. 2006 10:05

    Tak tomu nerozumím:3 bílky a půl žloutků.A kde dám těch dva a půl žloutků?