Paštika s koňakem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Pastis

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks cibule střední - na kostičky
    • 250
      g kuřecí játra
    • 125
      g máslo
    • 3
      lžička koření na paštiky nebo zvěřinu či mleté maso
    • sůl
    • pepř mletý
    • 0,5
      dl koňak nebo vodky atp. - dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli zesklovatíme na pánvi v másle a v posledním okamžiku před dohotovením přidáme koření, aby se nespálilo. Přendáme do mixéru. Ve výpeku opečeme játra tak, aby zůstala uvnitř růžová (2-3 minuty). Přidáme do mixéru k cibuli a umeleme na kašičku, do které přidáme destilát a ještě trochu promixujeme.
2
Nalijeme do hlubší misky nebo malé bábovkové formičky a necháme v lednici ztuhnout.
3
Servírujeme s brusinkami na očesnekované topince.

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    9. 3. 2009 23:41

    Dělala jsem paštiku podle velice podobného receptu z jiných stránek a velmi nám všem chutnala. Játra jsm přidala přímo k osmahnuté cibulce. Kořenila jsem stroužkem česneku a vlastnoručně vytvořenou směsí (tymián, bazalka, mletý zázvor a hřebíček, muškátový oříšek i květ, bobkový list, nové koření, pepř a sůl). Společne jsem vše podusila v pánvi s 0,5 dl šlehačky. Po vychladnutí jsem je umixovala s máslem a dalším 0,5 dl šlehačky. Koňak tomu dodá takovou dobrou chuťovou stopu a do hotového jsem přidala trochu mandlových jehliček, které v paštice příjemně křupou.