Paprikové čatní

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Papriky a cibuli nakrájíme na drobno a společně s ostatními přísadami kromě vína pomalu dusíme. Když je zelenina měkká, přilejeme víno a ještě chvíli podusíme.
2
Potom naplníme do skleniček, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru až do vychladnutí.
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Cibule Cukr Francouzská hořčice Ocet Paprika Sůl

Komentáře k receptu

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    17. 7. 2007 15:55

    Dušan, cibuľu a papriky dusím so všetkým dokopy mimo vína, teda s horčicou, cukrom , octom, osolím, víno až nakoniec. Teda nedusím na oleji zeleninu. Plním do rôznych fľaštičiek, malých, od horčíc , pochutín, aké mám doma, takže ťažko presne povedať koľko toho vyjde, závisí to aj od mäsitosti paprík, ale asi 3-4 majonézové fľašky. Sterilizovať netreba, plníte horúcu zmes, tým, že otočíte dnom nahor, zabránite vstupu vzduchu okolo viečka. Keď vychladne, otočíte normálne a odložíte.

  • Dušan
    Dušan |

    17. 7. 2007 15:21

    Paní Terezo, cibuli a papriku dusíte na oleji, anebo jenom podlijete octem? Koli skleniček asi uděláte? Čatní se nemusí sterilovat?

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    17. 7. 2007 15:04

    Opraveno

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    17. 7. 2007 14:56

    Vierka, ďakujem ti za upozornenie?))) Vypadlo mi to pri prepisovaní. Patria tam 4 veľké cibule. Prosím p. Kovářovou o doplnenie. Ďakujem.Anonym, v obchode som nevidela, niekde snáď nejaké čatné kúpite, ale je dosť drahé. Čatní je hustá omáčka, ktorú použijete k studeným a teplým mäsám, ku grilovaným, všade tam, kde by ste použila horčicu - k údeninám a pod.

  • Věra z DC
    Věra z DC |

    17. 7. 2007 14:54

    Jejda na receptech je "Čatní - paprikové" od M. Vrabcové a je to skoro stejné :-((

  • Anonym
    Anonym |

    17. 7. 2007 14:31

    Jak se dá paprikové a jablkové čatní využit v kuchyni? Kde všude ho používáte? A kolik skleniček z uvedených ingredienci uděláte? Dá se paprikové čatní koupit v obchodě a jestli ano, kolik asi stojí? Děkuji.

  • Věra z DC
    Věra z DC |

    17. 7. 2007 14:10

    Terezko kolik cibule ? Dělam Čatní z jablek a je výborné... a toto musí být taky :-))

Abecední seznam: