Paella vegetariana

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks cibule
    • 2
      ks paprika - žlutá
    • 6
      ks rajčata
    • sůl
    • pepř mletý
    • chilli
    • rýže
    • 3
      ks cuketa podle velikosti
    • hlíva ústřičná 150-200 g - lze vynechat
    • 1
      dl olivový olej
    • kurkuma nebo šafrán

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozkrájíme cibuli (část na drobno a část na hrubo), cukety nakrájíme na "kostičky" cca 1,5 x 1,5 cm, papriky a hlívu na zhruba stejné dílky. Rajčata nejdříve spaříme a zbavíme slupky, potom nakrájíme na čtvrtky a ty ještě rozdělíme.
2
V hluboké pánvi (může být i hrnec) necháme rozpálit olivový olej a přidáme cibuli. Po zesklovatění cibule přidáme všechnu zeleninu a koření dle chutí a oheň stáhneme na minimum. Pozor, pánev musíme zakrýt pokličkou a zeleninu necháme dusit, až pustí vodu. Když zelenina pustí dostatek vody, přidáme propláchnutou rýži a vše dobře spojíme. Pokud je vody nedostatek, můžeme trochu převařené přidat.
3
Potom vše opět zakryjeme a necháme na mírném ohni rýži uvařit. Občas vše zkontrolujeme, ale POZOR, již nemícháme. Podáváme buď na pánvi, nebo můžeme každéme dát jeho porci na talíř.
4
P.S: pro nevegetariány je možno přidat mořské plody (ty se vkládají cca v polovině dušení zeleniny).
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    20. 3. 2007 18:09

    je to lehké, chutné, okulibé doporučuji vyzkoušet všem kteří nemusí mít stále masíko na talíři :-)