Výše uvedené suroviny smícháme a nalijeme na vymazaný hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme asi 45 minut. Obdobně bez kakaa a koření můžeme připravit... více o Rychlá ovocná buchta
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Do rozehřátého tuku dáme nakrájenou slaninu a opékáme asi 2 minuty. Přidáme roštěnky,... více o Roštěnky na kmínu
Brambory opereme, oloupeme a dle velikosti krájíme na půlky nebo na čtvrtky, aby byly pokud možno stejně veliké. Uvaříme v osolené vodě doměkka.... více o Jarní polévka s pažitkou
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso, kmín a za stálého míchání opékáme. Přidáme mléko nebo smetanu a podusíme doměkka.... více o Mozeček z mletého masa
Oloupaný a očištěný celer nastroutrouháme na hrubém struhadle a v hrnci na lžíci rozpáleného sádla osmažíme. Přisypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou... více o Celerová polévka s klobásou a brambory
Zeleninu uvaříme doměkka v osolené vodě a drobně nakrájíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a trochou vývaru ze zeleniny,... více o Zeleninové knedlíky se šunkou z hrnečku
Žemle nakrájíme na tenké plátky, osolíme, zalijeme vlažným mlékem a necháme 15 minut stát. Na části oleje zpěníme drobně nakrájené cibule, přidáme... více o Žemlové knedlíky se žampiony
Květák uvaříme v osolené vodě doměkka, ocedíme a drobně usekáme. Žemle nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem, v němž jsme rozkvedlali žloutky, sůl,... více o Květákové knedlíky vařené v hrnečkách
Očištěné a oprané kapustičky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme mletý pepř, muškátový oříšek a osolíme. Vaříme asi 20 minut.... více o Polévka z růžičkové kapusty II.
V hrnci rozehřejeme trochu oleje, přidáme opláchnuté kapustové listy nakrájené na tenké kratší proužky, osmahneme a zalijeme vodou. Přisypeme oloupané... více o Kapustová polévka s paprikovou klobásou
Česnek rozetřeme se solí a dobře promícháme se sýry a zakysanou smetanou. Ochutíme pepřem a zatím odložíme. Cibulovou nať nebo pažitku nadrobno... více o Topinky
Brambory pokrájíme na slabé plátky, česnek na plátečky, nivu postrouháme na jemném struhadle. Zakysanou smetanu smícháme s mlékem a opepříme. Zapékací... více o Brambory zapečené s nivou
Brambory nastrouháme na bramborovém struhadle, feferonku nadrobno nakrájíme, cibuli jemně posekáme a česnek prolisujeme. Vše dáme do mísy a okořeníme.... více o Zbojnické placky
Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme sádlo a opečeme na něm chleba nakrájený na kostičky a plátky česneku. Opečený chléb... více o Chlebová smaženice s česnekem
Na tuku orestujeme cibuli, zaprášíme moukou a paprikou, zalijeme vývarem (vodou), promícháme, přidáme kečup utřený česnek, sůl, pepř, kmín, majoránku... více o Dřevorubecký guláš
Očištěné, na kostky nakrájené maso vložíme na rozpálené sádlo, osolíme a opepříme, přidáme plátky cibule a orestujeme. Poté zaprášíme paprikou,... více o Guláš výtoňských lodníků
Nakrájenou mrkev, pórek, šalotku, cibuli a česnek zalijeme olivovým olejem na smažení a na mírném plamení smažíme asi 15 minut. Přidáme konzervovaná... více o Rajčatová polévka s bazalkou
Buřty sloupneme a rozkrojíme, natřeme hořčicí a kečupem. Naskládáme do pekáče a navrch dáme cibuli a zeleninu na kolečka pokrájenou. Pak zalejeme asi... více o Buřty na pivu se zeleninou
Kvasnice rozmícháme s cukrem ve vlažné vodě a počkáme, až trochu vyrazí (5-10 minut). Mezitím dáme do mísy na zadělávání všechny ostatní suroviny.... více o Domácí chleba v zahraničí
Maso nakájíme na kostky, promícháme se solí a necháme týden uležet. Poté hovězí maso pomleme najemno, vepřové maso nahrubo nebo nakrájíme na kostičky... více o Domácí klobásy II.
Rozlámané špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě, necháme je okapat, protom je rozmícháme s polovinou rozpuštěného másla. Jablka očistíme a... více o Špagety s jablky zapečené
Kuře rozporcujeme na menší kousky, očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka a zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme porce kuřete, osolíme a okořeníme... více o Kuře s cibulí a rýží
Těstoviny uvaříme v osolené vodě do měkka. Na oleji osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme oloupaná, nakrájená rajčata, rajský protlak, utřený... více o Těstoviny s italskou omáčkou
Na oleji podusíme do měkka zeleninu s houbami (pokud použijeme sušené houby, je třeba je namočit na 2 hodiny do mléka). Rýži dusíme zvlášť. Když je... více o Zeleninové rizoto s houbami
Špagety uvaříme ve velkém hrnci ne příliš do měkka. Scedíme je a necháme okapat. Na oleji zesklovatíme nakrájené cibule, přidáme sardelovou pastu,... více o Mafiánské špagety
Očištěnou kapustu uvaříme téměř do měkka ve slané vodě. Potom ji drobně pokrájíme. Mezitím si uvaříme rýži. Na másle zpěníme pokrájenou cibulku a... více o Zapékaná kapusta s rýží
Rýži uvaříme v osolené vodě, necháme okapat, vmícháme máslo, na menší kousky nakrájený salám a okapaný hrášek. Nakonec vmícháme nahrubo posekaný či... více o Rizoto s nivou
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme 1/2 lžičky mleté papriky, kmín, na nudličky nakrájené a semen zbavené papriky. Vše necháme osmažit a... více o Maďarské makaróny
Všechny ingredience smísíme, nalejeme na plech. Pečeme při 180° C 45 min. Vyjmeme, postříkáme rumem, potřeme čokoládovou polevou, necháme vychladnout.... více o Skvělý kakaový řez z podmáslí
Umeleme bůček s uzeným sýrem, promícháme a přidáme vegetu a kari koření. Madle pomeleme a smícháme je 1:1 se strouhankou. Tvarůžky obalujeme v mouce,... více o Bludný holanďan
Bůček s česnekem umeleme a necháme půl dne uležet. Přidáme vejce, sůl a grilovací koření, promícháme. Směsí naplníme 2 sáčky na salám, konce dobře... více o Salám z bůčku
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na malé kostičky nakrájená čistá játra. Vše okmínujeme, opečeme a poté vlijeme rozkvedlaná vejce.... více o Valašské škračky
Namočené houby spolu s cibulí nakrájíme nadrobno, přidáme mleté maso, zázvor, víno, sojovou omáčku, sůl, cukr a vše dobře promícháme. Ze směsi... více o Lví hlavy
Očištěné zelí nakrájíme na nudličky a v horké vodě je 10 minut povaříme. Vodu scedíme. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle, přidáme okapané... více o Zelí dušené s flíčky
Heru utřeme s moučkovým cukrem a žloutky, přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva, trochu mléka a nakonec vmícháme sníh z bílků. Do třetiny těsta... více o Višňovo-třešňové řezy
Oloupaná vejce nakrájíme na kostičky, omyté ředkvičky nastrouháme na hrubším struhadle, cibuli nakrájíme najemno, jogurt rozmícháme s tvarohem a... více o Jarní pomazánka
Oprané listy kadeřávku umeleme na mlýnku na maso a vsypeme na drobně nakrájenou a na tuku osmahnutou cibuli. Osolíme, okořeníme a dusíme pod pokličkou... více o Dušený kadeřávek
Pokrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme sekanou petrželku, na nudličky nastrouhanou mrkev, sůl, zalijeme vodou tolik, aby se mrkev dobře míchala a... více o Mrkev na smetaně
Maso nakrájíme na menší kousky a plníme sklenice. Přidáme sůl, vodu a sklenici uzavřeme na sterilování. Vaříme 1. den 90 minut. Druhý den stačí 1... více o Maso na dovolenou
Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě ne moc doměka. Cibuli si nakrájíme na jemno, rajčata na malé kostičky, papriku na tenké proužky. Cibuli... více o Zeleninové těstoviny
Na vymaštěnou zapékací mísu pokládáme plátky polovičního množství brambor. Metlou rozšleháme smetanu, sůl, pepř a oregáno. Polovinou smetany zalijeme... více o Zapékané brambory se smetanou a sýrem
Párky podélně 3x nařízneme, od kraje ke kraji (nedoříznout až do kraje), do prostředního zářezu namázneme hořčici a nasypeme chilli (dle chuti), do... více o Tygr utopenec
Mouku prosejeme na vál uděláme důlek a vlijeme do něj kvásek z droždí poloviny mírně ohřátého mléka, špetky cukru, lžíce mouky a necháme vykynout.... více o Slaný kynutý závin
Mouku promícháme s kypřícím práškem a na vále smícháme s vejcem rozšlehaným v mléku, přidáme nasekané máslo (tuk), osolíme a vypracujeme hladké těsto.... více o Rychlá pizza
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i polovina másla a polovina tuku).... více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky
Na válu smícháme mouku cukrem, sodou a solí, přidáme tvaroh, vejce a rum. Vypracujeme těsto a rozválíme na sílu 1 cm. Vykrajujeme z něj kolečka a do... více o Tvarohové koblihy
Ve vlažném mléku rozpustíme droždí, přidáme mouku, rostlinný tuk, vanilkový cukr a žloutky. Vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu kynout. Potom... více o Kynutý mřížkový koláč
Z mouky, tuku, smetany a soli vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny odležet. Potom dvakrát těsto v půlhodinových intervalech rozválíme a... více o Mandlové kostky
Vejce našleháme s cukrem, kakaem a olejem do pěny. Přidáme jablka, rozinky, ořechy, skořici a nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na... více o Rychlý jablečný koláč
Plátky šunky rozložíme, aby se mírně překrývaly, potřeme náplní, poklademe plátky sýra, dáme znovu náplň a zbylou šunku. Stočíme roládu, dáme do... více o Šunková roláda se sýrem