Jarní polévka s pažitkou

moje hodnocení:

2,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g brambory
    • 2
      svazek pažitka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks vejce
    • 250
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory opereme, oloupeme a dle velikosti krájíme na půlky nebo na čtvrtky, aby byly pokud možno stejně veliké. Uvaříme v osolené vodě doměkka. Pažitku opláchneme protřepeme a jemně nakrájíme. Vejce uvaříme naměkko, opláchneme ve studené vodě a oloupeme.
2
Uvařené brambory scedíme, vodu v níž se vařily, slijeme do hrnce. Brambory prolisujeme, přimícháme k nim smetanu a tolik vývaru z brambor, aby vznikla krémovitá polévka. Krátce povaříme, osolíme, opepříme a na dno talířů nasypeme nakrájenou pažitku. Zalijeme polévkou a nakonec do polévky vložíme na půlky nakrájená vejce.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.