Kynutý mřížkový koláč

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 125
      g tuk
    • 5
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      dl mléko
  • Náplň
    • 500
      g tvaroh
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      ks bílek
    • čerstvé ovoce nebo kompotované
    • moučkový cukr na posypání
    • 1
      ks žloutek na potření mřížky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve vlažném mléku rozpustíme droždí, přidáme mouku, rostlinný tuk, vanilkový cukr a žloutky. Vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu kynout. Potom přibližně 2/3 těsta rozválíme (1/3 necháme na mřížky) na vymaštěný plech nebo pečící papír. Okraje mírně vytáhneme, aby náplň nevytekla.
2
Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme vanilkový cukr, tvaroh a vše zpracujeme na hladkou hmotu, kterou rozetřeme na těsto. Na tvaroh pokládáme ovoce (pokud použijeme čerstvé, trochu ho přisladíme), nakonec vyválíme tenké mřížky, koláč jimi poklademe, potřeme je žloutkem a dáme péct do vyhřáté trouby. Upečený koláč ještě posypeme (ale nemusíme) práškovým cukrem. Místo ovoce můžeme do tvarohové náplně přidat rozinky ,předem namočené v rumu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.