Nepečený jogurtový dort

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Želatinu namočíme do 1 dl studené vody a necháme hodinu bobtnat. Tvaroh našleháme s jogurtem, cukrem a horkým mlékem. Přidáme rozpuštěnou želatinu a sníh ušlehaný z bílku a vanilkového cukru. Dortovou formu vyložíme mikrotenem a střídavě plníme ovocem a tvarohovou hmotou. Dáme ztuhnout do ledničky. Zdobíme ovocem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ramona
    ramona |

    29. 11. 2014 16:24

    Simča S. a jak tedy pak rozmícháváte tvaroh,když tam máte ten ztužovač,a navím má být horké to mlíko ...a podle mě by se dala využít místo mléka ta štˇáva z toho kompotu jako místo mléka,ne ? :-!

  • ramona
    ramona |

    29. 11. 2014 15:24

    Tedˇjsem zjstila,že mám doma 2 typy : a)želatina na ztužení krémů za tepla b)želatínový ztužovač za studena oba dr.Oetker ...máte zkušenosti který z nich ? O:-)

  • Simča S.
    Simča S. |

    24. 7. 2014 00:44

    Želatinu namáčím přímo do mléka a nedávám do hmoty bílek. Pokud mám čerstvé ovoce, dávám mu přednost, jinak např. broskvový kompot je na tento recept suprový. Někdo se tu ptal, jakou želatinu - já používím práškovou, ale nevidím důvod, proč nepoužít klidně i plátkovou. A ano, dělám tento dort jako narozeninový.

  • tajné
    tajné |

    11. 1. 2014 12:04

    mohu se zetat? O:-) nevím jakou mám použít želatinu =-O v prášku,nebo je to jedno? :-S nnejsem moc dobrá kuchařka ;-) a chtěla bych sestře udělat dort k narozeninám <:-) myslíte že je tento dort dobrý i jako narozeninový ? :-\ každá rada se hodí,díky :-* :-)

  • Monika T
    Monika T |

    30. 8. 2009 19:42

    Výborná, zdravá a ľahká pochúťka, dávam 1.

  • Dagmar Chumchalová
    Dagmar Chumchalová |

    21. 3. 2004 17:31

    Velice dobrý,osvěžující, použila jsem želatinu v granulích po nabobtnání jsem ji musela v mikséru rozmiksovat s tvarohem a jogurtem .