Do mixéru dáme vejce (nebo žloutky nebo bílky), zalejeme převařeným a studeným nebo vlažným mlékem, přidáme všechny suroviny a do hladka umixujeme.... více o Majonéza z vařených vajec
Na pomoučení tác vyválíme do placky listové těsto, na které rozmažeme kečup. Poté pokládáme šunku a posypeme sýrem. Na konec ochutíme kořením. Placku... více o Pizzové šneky
Žampiony očistíme a vykrojíme nožičky. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme drobně pokrájené nožky a podusíme. Směs necháme vychladnout,... více o Žampiony plněné brynzou
Na oleji osmahneme cibuli, zasypeme moukou, opečeme, přidáme proužky slaniny, plátky česneku, feferonky a ještě krátce opečeme. Přisypeme předem... více o Ostrá polévka na posilněnou
Maso nakrájíme na malé řízečky, dáme do misky, osolíme a promneme s kořením, zakapeme citronovou šťávou a trochou oleje. Promícháme a necháme dvě... více o Africké kuře podle Brooke Shields
Z masa nakrájíme tenké medailonky a opečeme na oleji, vyděláme z pánve a dáme do kastrolu a přikryjeme, aby zůstaly teplé. Na šťávě po opékání... více o Krůtí prsíčka po čínsku
Do naříznutých kapes řízků vložíme tvarůžky (nakrájené na hranolky) sklepneme a spíchneme, osolíme a opepříme. Zprudka opečeme na rozpáleném oleji,... více o Kuřecí řízky s tvarůžkovou náplní
Kachnu rozsekáme na porce, odstraníme tuk a částečně se může i odkostit. Česnek utřeme se solí a s kari kořením, zázvorem, citronovou šťávou a trochou... více o Pečená kachna s ananasem
Maso osolíme a naložíme do směsi oleje, vína a medu, přidáme na jemná kolečka nakrájenou cibuli, uložíme do chladu na 24 hodin. Zprudka opečeme.... více o Kuřecí prsa na medu a víně
Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme na oleji zesklovatět, poté přidáme na kostičky nakrájené maso, pospeme grilovacím kořením a zprudka opečeme.... více o Rizoto mňam mňam
Do hrnku o objemu 0,5 l nastrouháme mrkev, přidáme zeleninový bujón a zalejeme vroucí vodou. Přidáme polévkové koření, prolisovaný stroužek česneku a... více o Polévka do hrnečku
Maso osolíme, opepříme dáme do pekáče, podlijeme 1/2 červeného vína, poklademe plátky celere, mrkve, petržele a slaniny. Upečeme. Pikantní omáčka:... více o Divočák na zelenině s pikantní rybízovou omáčkou
Utřeme máslo, cukr, žloutky do pěny, přidáme mandle, hladkou mouku a sníh z bílků. Pečeme na lívanečníku plecky. Do středu dáme zavařeninu.... více o Stoleté koláčky prababičky Filomeny
Do větší misky nadrobno nakrájíme krabí tyčinky (nemusí se nijak dlouho rozmrazovat), přidáme najemno nakrájený pórek, přeceděný celer, zakapeme... více o Krabí nejen chlebíčková pomazánka
Plátky veky nebo toastového chlebíku v troubě z jedné strany opečem a necháme vychladnout. Máslo a Romadůry rozpustíme na pánvi, přidáme vajíčka a... více o Toasty delikates
Na noc dáme do mrazáku (nebo do lednice) jablka bez jadřince. Před naplněním rozehřejeme čokoládu s tukem na plotně ve vodní lázni. Až bude čokoláda... více o Čokoládová jablka
Oloupaný celer uvaříme ve vodě se solí a citronovou šťávou do měkka. Z piva, vajec, mouky a "prdopeče" uděláme těstíčko. Vychladlý celer nakrájíme na... více o Celer v těstíčku s ananasem
Kapra nakrájíme na porce. Vysušíme hadříkem a osolíme. Do misky dáme jogurt a kapra do něj na 24 hodin naložíme. Druhý den ho vyjmeme a obalíme ve... více o Kapr v jogurtu
Oloupaný celer nakrájíme na tenké plátky, povaříme ve slané vodě, nebo v zeleninovém vývaru do změknutí. Pak celer naskládáme do zapékací misky,... více o Celerová mňamka
Plátky veky namažeme máslem a namazanou stranu "omočíme" ve strouhaném sýru smíchaném s celerem. Plátky vložíme na vymaštěný plech, nebo na pečící... více o Celerová veka
Připravit těsto jako na bramborák: nastrouhat nahrubo brambory, česnek najemno, smíchat s vejci, solí, majoránkou a pepřem, trošku hladké mouky. Tenké... více o Slezský řízek
Maso nakrájet na plátky. Naklepat, osolit, posypat kari kořením. Cibuli nakrájet na kolečka. Rozpustit máslo na pánvi a maso opéct rychle po obou... více o Medailonky v jogurtu
Do masa přidat strouhanku, mléko, vajíčka, křen, hořčici. Cibuli nasekat najemno, česnek prolisovat a vmíchat do krůtí hmoty. Podle chuti osolit,... více o Krůtí sekaná
Kuře oprat, osolit. Do hrnku nalít 1/2 oleje, lžičku kari, lžička pepře, lžička mleté papriky sladké, lžička pálivé. Rozmíchat. Rozetřít česnek,... více o Kuře po ďábelsku
V mléce rozšlehat žloutky, špetku soli a postupně rozšlehat s tvarohem a moukou. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Na pánvi na oleji smažíme... více o Tvarohové amolety
Do poháru dáme instantní kávu, seřízneme likérovou špičku bez piškotového spodku a přidáme do poháru, zalijeme vařící vodou a přidáme šlehačku s... více o Špičková káva
V míse zpracujeme kynuté těsto, až se dělají bublinky. Opatrně s mlékem, radši přidávat po troškách. Nechat vykynout. Náplň: pomlít salám do kastrůlku... více o Masové pirožky
Maso nakrájet přes vlákna na hranolky, osmahnout na sádle do zlatova, zaprášit paprikou, karim, zapéct a podlít vodou, osolit, dusit doměkka. Při... více o Hovězí v kečupové směsi
Rozkvedlat žloutky s maizenou. Maso nakrájet na kostky a promíchat v žloutcích, aby se obalily. Rozpálit olej, kostky masa v něm osmažit. Na pánvičku... více o Francouzské vepřové na žampionech
Řízky naklepat, osolit, opepřit, lehce poprášit hladkou moukou a opéct na oleji. Potom každý plátek masa potřít hořčicí a dát na pekáč, položit na něj... více o Haštalský řízek
Maso nakrájet na nudličky, osolit, opepřit a opéct na tuku. Přidat nakrájenou cibuli, na plátky žampiony, orestovat. Nakonec přidat utřený česnek,... více o Minutkový guláš Petřín
V míse smícháme mouku, cukr, sodu, 2 vejce a přidáme na drobno pokrájený ananas i se šťávou, vymícháme vláčné těsto. Dáme na vymazaný, vysypaný plech... více o Ananasové řezy
Řízky naklepat, osolit, opepřit, poprášit moukou a opéct po obou stranách na rozpáleném oleji. Do výpeku přidat kečup, máslo, hořčici a podusit.... více o Kuřecí řízky v pikantní křenové omáčce
Vepřovou plec rozřízneme v tenký plát, okraje trochu odrojíme, aby se zarovnaly. Naklepat, osolit, opepřit. Odkrojené maso pomlít spolu s hovězím a... více o Vepřová roláda s mletým masem
Kuře rozdělit na 4 porce, které povaříme v polévce. Nechat trochu zchládnout, opatrně vykostit, aby zůstaly plátky masa. Obalit v hladké mouce. Z... více o Kalifornské kuře
Med, cukr a margarín zahřejeme ve vodní lázni, až jsou všechny suroviny spojené přidáme vejce a sodu, promícháme, sejmeme z plotny a dobře vmícháme... více o Medovník dle ukrajinské receptury
Menší porce králíka osolit, opepřit a opéct na prudko. Vložit do pekáče. Na tuku osmahnout nakrájené cibule, nakrájenou uzeninu na kostičky,... více o Králík po španělsku
Plát masa rozklepat, osolit a opepřit. Kapii nakrájet na tenké proužky. Cibuli a polovinu slaniny nakrájet na kostičky a orestovat do sklovata, přidat... více o Tomatová cikánská pečeně
Kuřecí maso nakrájet na kousky, vmíchat pepř, kari, papriku a trochu soli. Polijeme olejem, promícháme a necháme v chladu asi 4 hodiny. Může se i přes... více o Kuře na sobotu
Do nádoby vsypeme mouku a ve středu uděláme jamku. Do jamky rozdrobíme kvasnice, promícháme je s mlékem a z mouky vezmeme tolik, aby vzniklo řídké... více o Bramborový chlebík
Do 2 dl mléka přidáme špetku cukru, rozdrobené kvasnice a necháme vykynout. Potom zpracujeme na těsto mouku, sůl, cukr, rozpuštěný tuk, kvásek a... více o Jemné bufetové rohlíky
Husí játra necháme odstát půl hodiny ve studeném mléce, potom je osušíme. Vložíme je do kastrůlku, zalejeme sádlem tak, aby játra byla celá ponořená.... více o Husí játra na studeno
Omytá celá husí játra vložíme na půl hodiny do studeného mléka (zbělí a budou křehčí). Potom je osušíme, a prošpikujeme tenoučkými pásky slaniny,... více o Husí játra
Ledvinky dobře očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli a klobásu nakrájíme na kolečka, slaninu také na kostky. Na jehly střídavě napichujeme kousek... více o Šašlik z vepřových ledvinek
Žloutky, cukr, citronovou kůru a šťávu třeme do pěny, pak přidáme krupičku a vařené brambory nakonec sníh z bílků. Nalijeme do vymazaného a vysypaného... více o Ovocný koláč z brambor
Všechno nakrájíme na kostičky a zamícháme majonézu. Dle chuti lze dosolit či dokořenit. Rychlé, jednoduché, chutné.... více o Šopský salát jinak
Kotlety naklepeme, osolíme a položíme na vymaštěný plech vysypaný strouhankou. Popepříme, poklademe postupně kolečkami cibule, plátkem slaniny a... více o Farářky
Nudle uvaříme, scedíme a propláchneme vodou. Vymažeme plech a polovinu nudlí rozprostřeme na plech, potřeme 5 lžícemi povidel a posypeme ořechy, dáme... více o Zapečené nudle s povidly
V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny. Ve druhé míse třeme med, olej, džus, vejce, pyré. Vše přidáme k sypkým surovinám a zamícháme jen krátce,... více o Dýňový perníkový chlebíček
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme všechny suroviny. Mouky nasypeme tolik, aby vzniklo hodně husté těstíčko. Nesolíme. Na pánvi rozehřejeme olej,... více o Krokodýlí maso