Husí játra

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • husí játra celá
    • sůl
    • 1
      ks cibule
    • 0,5
      l mléko
    • 3
      ks hřebíček
    • 4
      lžíce sádlo husí
    • 100
      g uzená slanina
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 0,5
      lžíce mletá paprika

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omytá celá husí játra vložíme na půl hodiny do studeného mléka (zbělí a budou křehčí). Potom je osušíme, a prošpikujeme tenoučkými pásky slaniny, zapichneme do nich hřebíčky. Na sádle opražíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, promícháme, vložíme játra a přikrytá pomalu dusíme 20-30 minut podle velikosti jater. Když játra zrůžoví, podlejeme je trochou horkého vývaru. Hotová játra vyjmeme, omáčku zahustíme v trošce vývaru rozmíchanou moukou a necháme přejít varem. Pokud je třeba dosolíme, případně okořeníme, ale játra by neměla být překořeněná a přesolená, měla by mít svoji přirozenou chuť.
2
Játra podáváme nakrájená na plátky, přelitá omáčkou s rýží nebo brambory.
Zařazení: Maso Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Petr
    Petr |

    18. 10. 2012 19:20

    Tak to vypadá strašidelně.Půl hodiny dusit husí játra je podle mě hřích.. :-)

  • V.
    V. |

    9. 7. 2012 17:48

    :-$ Šokující obrázky a videa Animal Equality's a jejich posledního tajného vyšetřování ve Španělsku odhalily smutnou realitu výroby foie gras (výrobků z kachních jater). http://www.animalequality.net/news/418/new-animal-equality-investigation-farms-producing-foie-gras-catalonia

  • Ladia
    Ladia |

    16. 10. 2010 10:15

    1 drůbeží játra, jedná se o játra husí, ale kolik?