Bramborový chlebík

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hrubá mouka
    • 30
      g droždí
    • 1
      l mléko
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g margarín
    • 50
      g moučkový cukr
    • 400
      g brambory ve slupce uvažené a prolisované
    • 60
      g rozinky
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do nádoby vsypeme mouku a ve středu uděláme jamku. Do jamky rozdrobíme kvasnice, promícháme je s mlékem a z mouky vezmeme tolik, aby vzniklo řídké těsto. Mísu přikryjeme a necháme vykynout kvásek. Potom vlejeme rozpuštěný tuk, přidáme vejce, cukr, sůl a brambory. Společně se zbytkem mouky vypracujeme těsto. Pokud je třeba, přidáme mléko, těsto má být pevnější. Vmícháme rozinky a na desce zformujeme oválný bochník. Přeneseme ho na vymazaný plech a přikrytý utěrkou necháme dobře vykynout. Potom povrch bochníku potřeme vejcem rozmíchaným s mlékem. V předehřáté troubě ho do růžova upečeme (asi 1 hod. při střední teplotě). Krájíme ho až druhý den.
2
Tento chlebík je vhodný ke snídani, večeri, na namazání máslem a pomazánkami.

Komentáře k receptu

  • Martin Valový
    Martin Valový |

    6. 1. 2007 02:06

    Zkuste ke slané variantě přidat do těsta mletý kmín a koriandr, případně fenykl

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    20. 2. 2006 06:57

    Ten cesnak ma Jitka veľmi zaujal. Určite vyskúšam.Dobrý nápad.

  • Jitka Urbánková
    Jitka Urbánková |

    19. 2. 2006 18:20

    Výborný chlebík, já mám radši několik menších bochánků, uvnitř vylepšené granulovaným česnekem, vynechávám rozinky. Povrch posypeme sezamovým semínkem a trochu hrubou solí.

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    16. 2. 2006 12:35

    Terezko,další perla!!Ten musím brzy vyzkoušet!