Hermelín, vajíčko, špekáček nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku. Zalijeme zálivkou.... více o Hermelínová pomazánka III.
Ramu vymícháme se žloutkem a smetanou. Přidáme lžičku hořčice. Do směsky dáme na jemném struhadle postrouhané tvarůžky, a bílek. Přidáme nakrájenou... více o Tvarůžková pomazánka IV.
Rozpustíme máslo, cibuli osmahneme. Vmícháme mouku a osmahneme dožluta. Zalejeme vodou, rozmixujeme a uvedeme do varu. Přidáme bujónovou kostku (masox... více o Hráškový krém II.
Rozinky spaříme horkou vodou nebo namočíme do rumu. Jablka oloupeme. Odstraníme jadérka a dužinu nakrájíme na plátky, které ihned pokapeme citronovou... více o Žemlovka trochu jinak
Z přísad připravíme klasické kynuté těsto. Vykynuté ho vyválíme na vymazaný plech. Slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli... více o Cibulový koláč III.
Nakrájené houby dáme vařit do vody (asi 1 l). Po 20 min. přidáme na kolečka nakrájenou zeleninu, osolíme a vaříme dále. K poloměkké zelenině přidáme... více o Šajtky
Z vajec, mléka, mouky a soli upečeme palačinky. Pečivo namočíme do vody, vymačkáme ho a spolu s masem umeleme. Na trošce oleje opražíme cibuli,... více o Uzlíky
Jablka oloupeme, nakrájíme na kostky a zakapeme šťávou z citronu. Tuk, cukr a vanilkový cukr zamícháme do hladka. Postupně přidáváme vajíčka. Potom... více o Jablkové bochánky
Na másle opečeme hrášek s mrkví, postačí jen chvilku, zelenina je krásně měkká, dolijeme vodou a přidáme masox (na 0,75 litru = 1 kostka masoxu). V... více o Drožďová polévka II.
Kuřecí prsa osmažíme. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli, papriky, lilek a rajčatovou pastu. Osmažíme asi tak 2 minuty, přidáme cuketu a... více o Ratatouille II.
Vršek cibule odkrojíme a vydlabeme vnitřek, takže nám vznikne jakási kapsa. Na pánvi rozpálíme olej a usmažíme cibulku spolu se slaninou a žampiony.... více o Plněná cibule II.
Rozehřejeme si troubu na 220 °C. Krevety spolu s pepřem, solí a octem rozmixujeme v mixéru. Na pánvi rozpálíme olej a chléb z obou stran osmažíme.... více o Krevetové toustíky
Olivový olej, citronovou šťávu a chilli omáčku smícháme v dresing. Nakrájíme si 4 cibule, papriku a rajče a smícháme s cizrnou. Promícháme s dresingem... více o Vepřové kotlety s cizrnou
Plátky veky nakrájíme na tenké nudličky a na lžíci másla usmažíme do zlatova. Rozdělíme na 4 části a pracujeme postupně. Na každý díl "sena" vylijeme... více o Ptačí seno
Toustový chleba nakrájíme na kostičky a opečeme ho na pánvičce s prolisovaným česnekem, osolíme a posypeme oregánem. Salát natrháme na malé kousky,... více o Salát z Říma s vinnou zálivkou
Krabí tyčinky najemno nakrájíme, přidáme najemno nakrájenou cibuli a celé to smícháme s celou majonézou. Podáváme s tmavým pečivem.... více o Krabí salát Gurmán
Hlávkový salát omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Přidáme rucolu, na jemno na okurkovém struhadle nastrouhané syrové žampióny, nasekané mandle, na... více o Italský salát s rucolou
Tvaroh dáme do mísy. Do šlehačky dáme vanilkový cukr a ušleháme ne moc do husta, aby byla tekutá, vlijeme k tvarohu, dáme skořici a umícháme do hladka... více o Rychlá dobrůtka
Vytvoříme klasické kynuté těsto na buchty, naplníme netradiční perníkovou náplní a upečeme. Náplň: perníčky zalejeme horkým mlékem a necháme nasáknout... více o Perníkové buchty
Plátky salámu rozkrojíme do 2/3 (kapsu) a naplníme nastrouhanou nivou. Nivu můžeme i nakrájet na malé kousky. Kraje salámu stiskneme k sobě a obalíme... více o Gothaj plněný nivou
Tvaroh, vajíčko smíchat rukou dohromady. Pomalu přidávat jemnou strouhanku do té doby, než jdou udělat malé - asi 3 cm kuličky. Ty hodíme na cca 4-5... více o Tvarohové knedlíky
3 jablíčka oloupeme, nakrájíme na kostičky a promícháme s těstem, které jsme si připravili z vajec, cukru, Hery, mouky a prášku do pečiva. Těsto dáme... více o Jablečná buchta II.
Na opečenou cibulku dám - nakrájené zbytky pečeného, vařeného, mletého jakéhokoliv masa, ochutím - sůl, pepř, popráším sladkou paprikou, podleju vodou... více o Rizoto trochu jinak
Každý plátek Nivy zabalíme do 2 plátků šunky (můžeme sepnout párátkem), a obalíme v těstíčku z vejce, mouky, piva. Rychle smažíme. Veku potřeme máslem... více o Řízky z Nivy
Na omáčku namočíme veku do smetany (jen tolik smetany, aby ji veka vsákla) a s ostatními přísadami dobře rozmixujeme. Necháme vychladit. Eidam a... více o Sýrový šašlik
Z mléka, mouky, vajec, soli, kůry a skořice uděláme těsto a upečeme palačinky. Švestky rozmixujeme s povidly, jogurtem a cukrem. Potřeme palačinky,... více o Palačinky ze švestkami
Na oleji prudce opečeme kostky masa, přidáme nakrájenou cibuli, papriky, celé houby (pokud jsou větší, rozkrojíme je na poloviny), kostky ananasu.... více o Dračí oheň
Předehřejeme troubu na 190 °C nebo 375 °F. Vymazat a lehce moukou vysypat kulatou formu o průměru 25 cm. Obrátit dnem nahoru a poklepem odstranit... více o Piškotový korpus II.
Uvaříme pudink z necelého půllitru vody, osladíme a do horkého pudinku vmícháme 50 g Hery (můžeme přidat trošku rumu). Polovinu těsta rozválíme do... více o Jablkový koláč s pudinkem
Hraška je bezlepkové a bezvaječné těstíčko z hrachu, které se dá koupit ve zdravých výživách. Hrašku důkladně rozmícháme s vodou na řídké těstíčko.... více o Žampionové lívance
Nakrájíme asi 2 velké cibule na kostičky, vložíme do zapékací mísy, vepřové maso (krček, plecko) osolíme, pokmínujeme, posypeme majoránkou a trochou... více o Masové rizoto s paprikou
Toastový chleba rozdělíme po dvojicích, jeden natřeme kečupem, druhý tatarkou. Poklademe salámem (šunka, anglická slanina), plátkem sýra a přiložíme k... více o Toasty v dvojobalu
Maso nakrájíme na plátky a ty na kostičky (plátky lze lehce naklepat). Smícháme se solamylem a vejcem nebo bílkem (vejce lze vynechat). Ananas... více o Sladkokyselé vepřové s ananasem
Vodu s máslem a solí přivedeme do varu, přidáme mouku a mícháme, dokud se těsto nechytá kastrolku - uděláme odpalované těsto. Necháme vychladnout,... více o Bochánky do polévky
Mléko, vejce, olej, cukr, prášek do pečiva a mouku smícháme v řídké těsto a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech o velikosti cca 40 x 25 cm. Poklademe... více o Koláč Olga
K tuňákovi přidáme na jemno nakrájenou cibulku s okurkou. Spojíme majonézou a plnotučnou hořčicí, vše důkladně promícháme a ochutíme špetkou soli a... více o Rybí pomazánka z tuňáka
Cukr, rozpuštěnou heru, mouku, vejce, pudink, prášek do pečiva, mléko smícháme dohromady. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme na... více o Bublanina s rebarborou
Vymažeme pekáč máslem a poklademe střídavě vrstvou na plátky nakrájených brambor, růžičky brokolice, a proužky šunky. Zalijeme vývarem zeleninového... více o Zapečená mísa
Kuře omyjeme a lehce osolíme. Jablka, cibuli a anglickou slaninu nakrájíme na středně velké kousky, česnek necháme v celku. Vše poklademe do většího... více o Podzimní kuře
Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, trochu podlejeme a dusíme do měkka. Umyté kroupy opražíme na oleji,... více o Sedlácké kroupy
Všechny druhy mas nakrájíme na nudličky a dáme každé zvlášť do mísy. Vepřové nudličky posypeme grilovacím kořením, přidáme 1 na drobno nakrájenou... více o Trikolóra
Ze všech přísad kromě šlehačky si připravíme marinádu, do které dáme kuřecí maso pokrájené na nudličky. Maso má být ponořené v marinádě a necháme ho... více o Alenino kuřecí
Z přísad vypracujeme kynuté těsto a necháme ho kynout. Náplň připravíme smícháním všech přísad. Vykynuté těsto rozdělíme na 3 části, každou vyválíme a... více o Škvarková roláda
Těsto rozdělíme na poloviny. Jednu vyválíme a dáme na plech. Z brynzy, tvarohu, sýru a kopru vymícháme hladkou náplň a rozetřeme ji na těsto. Vyválíme... více o Brynzový koláč
Těsto: do misky dáme mouku, přidáme rozdrobené droždí, vlažné mléko, cukr, rozpuštěné vlažné sádlo, žloutek, sůl. Vypracujeme těsto a necháme ho na... více o Zelňáky III.
Do misky dáme tavený sýr, apetito, majolku, scezený tuňák (pokud možno úplně bez oleje), sůl, pepř. Vše vyšleháme robotem nebo rozetřeme vydličkou do... více o Rychlá tuňáková pomazánka II.
Do mísy nastrouháme na hrubém struhadle herkules nebo jej pomeleme. K tomu přidáme máslo, tavený sýr, majolku, česnek, sůl, pepř. Vyšleháme, aby se... více o Pomazánka z Herkulesu
Do mísy dáme vepřové maso (snažíme se, abychom maso nabrali bez tuku), k tomu přidáme změklé máslo, majolku hořčici, kečup. Osolíme, opepříme a... více o Pomazánka z vepřové konzervy
Dáme vařit brambory ve slupce spolu s mrkví. Mezitím si na pánvi na troše oleje orestujeme mleté maso, které osolíme, opepříme, pak přilejeme vodu a... více o Mleté maso jinak
Brambory ve slupce pečlivě omyjeme, aby nebyly vidět žádné nečistoty a poté překrojíme na 1/2 nebo 1/4 záleží na velikosti brambor. Takto připravené... více o Prasečí brambory