Rizoto trochu jinak

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na opečenou cibulku dám - nakrájené zbytky pečeného, vařeného, mletého jakéhokoliv masa, ochutím - sůl, pepř, popráším sladkou paprikou, podleju vodou, nebo vývarem, povařím. Přidám "co dům dá" - paprika na proužky, sterilované houby, hrášek, mrkev, kukuřice - vše podusím, asi po 5 minutách přidám rýži - syrovou! Zamíchám, zaliji cca 1 cm vodou nad rýži, přikryju, dusím, až je rýže měká.
2
Podstatné na tomto receptu je, že rýže dostane chuť koření, masa a všeho co je v hrnci. Je to jednoduché, ale opravdu bezva. Nakonec postrouhat na talíři sýrem. Příloha - všechna zelenina.

Komentáře k receptu

  • Andrea Bůžková
    Andrea Bůžková |

    20. 9. 2008 11:59

    Je to moc dobé rizoto, líbí se mi, že se rýže přidává ještě nevařená, chytne tu dobrou masovou a zeleninovou chuť.MŇAM. Dávám 1 s *.

  • Anonym
    Anonym |

    1. 12. 2007 20:27

    Je to super.Přidal jsem do toho mraženou čínskou směs a sterilované houby nahradil podušenými.Všichni jsme nacpani jak prasata.Mňammmmm!!!

  • Dominika
    Dominika |

    25. 7. 2007 10:50

    Je to mňamka, dobré, rychlé, super:)děkujeme

  • Zuzka Bernátová
    Zuzka Bernátová |

    15. 3. 2006 16:33

    Rýchle,jednoduché proste super...

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    15. 3. 2006 09:46

    Takto na "prírodno" sa ryža pripravuje aj v Japonsku a Číne. Varí sa bez soli a iných korenín. Len čistá ryža, chuť jej má dať jedlo, ktoré sa k nej podáva.