Jablkové bochánky

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka oloupeme, nakrájíme na kostky a zakapeme šťávou z citronu. Tuk, cukr a vanilkový cukr zamícháme do hladka. Postupně přidáváme vajíčka. Potom vmícháme mouku s práškem do pečiva. K této mase přidáme nakrájená jablka a skořici - množství podle chuti. Lžící tvoříme na vymazaný plech hromádky. Raději dál od sebe, protože když jsou jablka moc štavnatá trošku se roztečou. Pečeme na 200 °C asi 20 minut.
2
Tato dávka vyjde asi na 3 plechy.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Líba
    Líba |

    4. 11. 2012 16:32

    Mohu se prosím zeptat co dáváte za tuk?

  • Máchová
    Máchová |

    14. 9. 2011 14:47

    Jsou moc dobré. Trochu jiný recept, než obvykle - teď, když je hodně jablek, mohu doporučit.

  • Jitka Petrásková
    Jitka Petrásková |

    25. 1. 2008 18:12

    Bochánky jsou opravdu vynikající, dělám je pravidelně z prvních letních jablek. Z dávky je jich hodně, ale nikdy se nedožijí druhého dne, mizí ještě vlažné.

  • Radka K.
    Radka K. |

    16. 3. 2006 10:09

    Bochánky dělám se švestkami. Výborné.

Abecední seznam: