
|
moje hodnocení: 0
4.7
30. 9. 2016 15:09
To bude tím že umíš (promiň) hovno. Uvar si čaj, ale ať ho nespalis.
30. 9. 2016 15:04
Tak asi umis (promiň) ale hovno. Uvar si caj ale at ho nespalis. Ale at ho nespalis
18. 8. 2016 06:37
Anebo,místo rohlíků,nebo veky dáte obyč.vánočku.To nám dělala naše mamina.S jablky,nebo s tvarohem,spíš s obojím.Aby to prý mělo výživu :-)
23. 7. 2016 21:16
Milujeme zemlovku.Ja dávám poslední vrstvu jablíčka a poleju vejcem.Obcas kombinujeme s oříšky,kokosem a rumem.Muzete použít hrušky i jiné pokrajene ovoce. ;-)
4. 11. 2015 10:58
Maminka Tě asi neučila, že na jído se neříká fuj nebo hnus !! Pokud to někomu nechutná, tak se to učitě dá říci i lépe. Právě třeba tím : "Mě to vůbec nechutnalo". Sto lidí - sto chutí !!
4. 11. 2015 10:36
Je to super to že ti to nechutnalo nebo že neumíš vařit je věc druhá :-P
4. 11. 2015 10:36
Je to super to že ti to nechutnalo nebo že neumíš vařit je věc druhá
14. 8. 2015 09:55
To byl hnus :'(
1. 3. 2015 11:51
To je dort Česká kuchyň nemá konkurenci.
28. 9. 2011 13:29
Děkuji za recept, uvařeno bylo skutečně rychle a jednoduše! :-*
12. 3. 2011 15:09
Abych se přiznala tento recept mám sice mezi oblíbenými, ale žemlovku vždy dělám podle komentáře od Zdeny z JM z 11.2.2008 ;-) je vynikající a příprava je opravdu jednoduchá. Ještě do tvarohu přidávám buď rozinky a v poslední době více oblíbené brusinky.
11. 2. 2011 13:21
<3
8. 12. 2010 19:37
Ahoj díky za recept na výbornou žemlovku jen mi přišlo že rohlíky byly moc nasáklé ale jinak výborné!! Dávám 1
25. 10. 2010 18:00
;-) :-P :-D moc dobrý jídlo :-) :-\ :-D
14. 5. 2010 20:37
Máme rádi toto jídlo a střídám jablka nebo rebarboru s tvarohem.
18. 2. 2010 10:35
Tak to zkouším zas :-) Jablka mám na plátky a rohlíky jsem v mléce jenom "protáhla". Jablka jsem musela zase osladit, nejsou moc sladká. Ten sníh z bílků do žemlovky taky nevypadá špatně. Ale dneska jsem na šlehání byla líná.Dopadlo to dobře, i když to po vytažení z trouby chvíli vypadalo, že je tam vody zase trošku moc, tak se hned vsákla výsledek byl mňam :-)
20. 1. 2010 20:55
Také jablka dávám na plátky pokrájená a používám pouze vanilkový nebo skořicový cukr,kterým posypávám rohlíky máčené v mléce s vejcem.Jiří
20. 1. 2010 19:25
Lucko Gal - já tedy plátky rohlíků či veky jen tak "protáhnu" mlíkem, od kterého jsem rozšlehala vejce a rozmíchala cukr. Naskládám, posypu plátky jablek (nestrouhám je, možná proto mi z nich šťáva nějak neteče). Také si myslím, že když se do jablek přidá cukr, pustí šťávu. Takže já jablka krájím na plátky, posypu jimi vrstvu rohlíků, přidám trochu skořice a rozinek a dávám další vrstvu veky (rohlíků), kterou opět jen protáhnu oslazeným mlékem s vajíčkem. Pokud mi toto mléko zbyde, naliju zbytek na hotovou žemlovku (mívám ji z 5 vrstev, tedy houska - jablka - houska - jablka - houska.) Na horní vrstvu dám lupínky másla a upeču...
20. 1. 2010 19:23
Lucka, neviem prečo si mala v žemlovke veľa vody, možno boli jablká veľmi šťavnaté. Ja robím žemľovku takto: do vlažného mlieka dám trocha rozpusteného masla, trocha cukru, žľtka - premiešam, pridám nakrájané rohlíky, nechám chvíľu postáť a primiešam vyšľahaný sneh z bielkov, vznikne taká ľahká zmes, z ktorej polovicu dám do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča, na to dám jablká postrúhané na plátky zmiešané so škoricou a cukrom, niekedy dám aj ochutený tvaroh s hrozienkam a na to druhú polovicu rohlíkovej zmesi. Dám piecť do vyhriatej rúry do zlatej farby.Žemľovka je ľahučká, pretože je tam ten sneh.Doporučujem. Niekedy miesto jabľk dávam marhuľový kompot.
20. 1. 2010 16:06
Jsem ve vaření docela začátečník, tak pro ty ostatní, co je to netrklo: Jablka pořádně vymačkat .. Žemlovka mi během pečení plavala a musela jsem vodu několikrát ubírat. Možná jsem udělala chybu ještě i jinde, třeba ty rohlíky jsem nemusela máčet až do změknutí? Ale jinak je žemlovka dobrá a příště to zkusím zas :-) Budu ráda za každou radu, aby příště neplavala :-)
21. 8. 2009 13:22
Dobrý den, mohu se zeptat, na kolik žemlovku a jak dlouho pečete?? Děkuji :)
22. 4. 2009 10:13
Právě jsem vyndal z trouby!Neměli jsme jí snad už půl roku.Starší pečivo ale potřebovalo využít.Vejce vůbec nepoužívám,mléko nemusí být teplé a jablka stačí pokrájet.Vynikající i za studena,ale to už není tak nadýchaná.Jiří
23. 11. 2008 09:44
Zkuste do mléka nasypat vanilkový pudink a vanilkový cukr má to lepší chuť
22. 11. 2008 10:19
taak uz sem naloupal jabka a zbytek nechám na mamince doufam zhe se ji povede :D
4. 3. 2008 07:59
Tak hotovo! Je dobrá a ač není jako od maminky, tak je fajn.
3. 3. 2008 15:35
Právě jsem jí dala do trouby a jsem zvědavá jaká bude. Brala jsem to trochu od oka, ale zatím to voní zajímavě tak snad ok :-)
17. 2. 2008 08:19
Tede super. Děkuji všem,co sem píší své zkušenosti. V kuchařce jsem nenašla žádnou žemlovku a tak mě napadlo podívat se sem. A jsem mile překvapená. Jdu do toho a pak napíšu,jak se povedla.
11. 2. 2008 14:54
Dělám taky jednoduše. Rohlíky nakrájím do mísy, zaleju mlékem s rozšlehanými vejci - množství podle potřeby. Zamíchám, dám do hodně vymazaného pekáčku, nebo remosky, na to vrstvu předem připravených nastrouhaných a podle chuti upravených jablek. Navrch zbytek rohlíkové směsi a pokladu kousky másla. Pěkně do růžova upeču. Moc se mně líbí postup Zdeny s nakrájenými jablky, určitě příště vyzkouším, člověk se zkrátka může učit pořád.
11. 2. 2008 12:37
Žemlovku dělám velmi jednoduše:nadrobím do mísy asi 8 rohlíků (popř.zbytky-koláče nebo buchty s tvarohem,zbytek vánočky apod.).Zaleju mlékem (množství neodměřuji-zkrátka tolik mléka, aby se vsáklo).Přidám 4 vejce, 125 g másla nebo rostlinného rozpuštěného tuku a cukr podle chuti.Do této hmoty přidám asi 4 na kostičky nakrájená jablka a vše promíchám.1/2 dám do remosky, na to přijde ochucený tvaroh (1/2 kg) a zbytek rohlíkové směsi.A upeču.Je to velmi rychle připravené,žádné krájení a máčení rohlíků.
11. 2. 2008 12:08
Na žemľovku namáčam rožky v studenom mlieku, jablká strúham na plátky a posypem cukrom a škoricou. Vajíčkami nezalievam. Hotovú posypem práškovým cukrom. Niekedy dávam vrstvu jabĺk a vrstvu tvarohu zmiešaného s vajíčkom a cukrom s vanilkovým cukrom.
10. 2. 2008 11:26
taky jsem vždycky prokládala jablka a rohlíky, ale bylo to suché. Nyní jsem ocucená jablka (i rumem) smíchala s namočenými rohlíky v mléce, sněhem a ušlehanými žloutky s cukrem a máslem (podobně jako u rýžového nákypu) a bylo to "boží" Prostě Einotopf.
28. 9. 2007 13:25
Co ten anonym z 1. 5.07 pise?!Jsem v Anglii taky a rohliky jsou na kazdem rohu!Zemlovku delam stejne jako v Cesku a nevidim zadny rozdil.
20. 9. 2007 10:31
Žemlovka se může potřít použe ušlehaným sněhem s bílků a cukru a pak upéct.
20. 9. 2007 09:29
U nás doma se Barunko taky žemlovka nezalívá vajíčky. Vrství se jen rohlíky, namočené v tochu oslazeném mléce, a jablková náplň - může se pod ni dát i tvarohová náplň. Záleží na chuti a zvyklostech.
19. 9. 2007 20:04
Nevadi, kdyz jsem na konec nezalila vajicky ?
1. 5. 2007 17:36
Jelikoz jsem v Anglii a rohliky tu nejsou tak jem se rozhodla to zkusit z toustoveho chleba.No je to v celku dobre a nemusi se to moc sladit pac toustovi chleb tady je sladky.Pochutnala jsem si.
23. 2. 2007 23:28
6emlovka se u nás doma dělá z vánočky a je vynikající-nemusí se tolik sladit...
23. 2. 2007 07:39
Moje žemlovka má více vrstev, žemle, jablka, žemle, tvaroh - jako do buchet, žemle. Rohlíky namáčím do mléka s vejcem, nahoru plátky másla. Jinak vše obdobné.
22. 2. 2007 16:15
Rohlíky nenamáčím, někdy místo nich použiju plátky veky nebo vánočky, střídám vrstvy s jablky s cukrem a skořicí a sekanými ořechy. Nejdřív zapeču nasucho a až začne vrchní vrstva růžovět, zaliju hrnkem mléka s rozšlehaným vejcem a dopeču. Žemlovka je pak víc křupavější. Pokud dělám navrch sněhovou čepici, ušlehám bílky s cukrem a nechám je jen krátce zapéct.
22. 2. 2007 13:55
Majko, to je dobry napad s tim snehem. Mamka dela jednu buchtu se snehem a mam to rada, zkusim to na zemlovce ;-) Ja davala cela vajicka do mleka s vanilkovym cukrem. Jinak davam do zemlovky rozinky, bez tech to proste neni ono. Nekdy i orechy. Tchyne dava i vrstvu tvarohu na jablka, ale ten se mi po upeceni zda takovy vysuseny.
22. 2. 2007 12:53
Nedávám do mléka celé vajíčka, ale jenom žloutky. Bílky ušlehám a před dopečením je namažu nahoru a až sezlátnou je hotovo.
22. 2. 2007 12:40
Já dělám žemlovku trochu složitější. Rohlíky máčím ve šlehačce. Na ně natřu meruňkovou marmeládu, dále nastrouhaná jablka, posypu cukrem a skořicí a mletými ořechy. Není nutné moc sladit, marmeláda je dost sladká. Po navrstvení zaliju žloutky rozšlehanými v mléce. Po zapečení udělám sníh a nechám ho zrůžovět.