• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Jablková žemlovka
    Napište svůj komentář k receptu

    Jablková žemlovka

    autor: princezna
    0.0
    moje hodnoceni
    4.3
    hodnotilo: 47
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Jablková žemlovka
    Jablková žemlovka
    Jablková žemlovka
    2fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 8
        ks rohlík
      • 1
        l mléko teplé
      • 8
        ks jablka oloupaná bez jadřinců
      • 1
        hrnek cukr
      • 3
        ks vejce 2-3
      • 1
        lžička skořice - mletá nebo skořicový cukr
      • 1
        balíček vanilkový cukr

    Postup přípravy receptu

    1
    Nakrájíme rohlíky na kolečka a namočíme je do teplého mléka. Nastrouháme jablka na hrubém struhadle a smícháme s cukrem, skořicí (nebo skořicovým cukrem). Namočené rohlíky pokládáme do vymazaného pekáče. Poklademe na rohlíky jablka a opět rohlíky... Posypeme vanilkovým cukrem a polijeme rozšlehanými vajíčky. A dáme do trouby péct. Až je žemlovka do zlatova až hněda upečená, tak hned podáváme a můžeme ještě posypat skořicovým cukrem.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Jablková žemlovka se sněhem

    Jablková žemlovka se sněhem

    Jablková roláda

    Jablková roláda

    Jablková placka

    Jablková placka

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Olga
      Olga | 30. 9. 2016 15:09

      To bude tím že umíš (promiň) hovno. Uvar si čaj, ale ať ho nespalis.

    • Olga
      Olga | 30. 9. 2016 15:04

      Tak asi umis (promiň) ale hovno. Uvar si caj ale at ho nespalis. Ale at ho nespalis

    • Květuše
      Květuše | 18. 8. 2016 06:37

      Anebo,místo rohlíků,nebo veky dáte obyč.vánočku.To nám dělala naše mamina.S jablky,nebo s tvarohem,spíš s obojím.Aby to prý mělo výživu :-)

    • foltpa | 23. 7. 2016 21:16

      Milujeme zemlovku.Ja dávám poslední vrstvu jablíčka a poleju vejcem.Obcas kombinujeme s oříšky,kokosem a rumem.Muzete použít hrušky i jiné pokrajene ovoce. ;-)

    • berka
      berka | 4. 11. 2015 10:58

      Maminka Tě asi neučila, že na jído se neříká fuj nebo hnus !! Pokud to někomu nechutná, tak se to učitě dá říci i lépe. Právě třeba tím : "Mě to vůbec nechutnalo". Sto lidí - sto chutí !!

    • Ondřej Cikánek | 4. 11. 2015 10:36

      Je to super to že ti to nechutnalo nebo že neumíš vařit je věc druhá :-P

    • Ondřej Cikánek | 4. 11. 2015 10:36

      Je to super to že ti to nechutnalo nebo že neumíš vařit je věc druhá

    • Alexandr
      Alexandr | 14. 8. 2015 09:55

      To byl hnus :'(

    • Ota
      Ota | 1. 3. 2015 11:51

      To je dort Česká kuchyň nemá konkurenci.

    • Jačna
      Jačna | 24. 1. 2014 17:10

      Já miluju žemlovku :3

    • Sadilkovi30 | 16. 1. 2014 06:34

      super jednoduchý recept, všem moc chutnal. díky :-)

    • Zuzana
      Zuzana | 28. 9. 2011 13:29

      Děkuji za recept, uvařeno bylo skutečně rychle a jednoduše! :-*

    • MartikK
      MartikK | 12. 3. 2011 15:09

      Abych se přiznala tento recept mám sice mezi oblíbenými, ale žemlovku vždy dělám podle komentáře od Zdeny z JM z 11.2.2008 ;-) je vynikající a příprava je opravdu jednoduchá. Ještě do tvarohu přidávám buď rozinky a v poslední době více oblíbené brusinky.

    • 1
      1 | 11. 2. 2011 13:21

      <3

    • lkadlecova | 8. 12. 2010 19:37

      Ahoj díky za recept na výbornou žemlovku jen mi přišlo že rohlíky byly moc nasáklé ale jinak výborné!! Dávám 1

    • IVANA jACÁKOVÁ
      IVANA jACÁKOVÁ | 25. 10. 2010 18:00

      ;-) :-P :-D moc dobrý jídlo :-) :-\ :-D

    • Iveta Janatová
      Iveta Janatová | 14. 5. 2010 20:37

      Máme rádi toto jídlo a střídám jablka nebo rebarboru s tvarohem.

    • Lucka Gal
      Lucka Gal | 18. 2. 2010 10:35

      Tak to zkouším zas :-) Jablka mám na plátky a rohlíky jsem v mléce jenom "protáhla". Jablka jsem musela zase osladit, nejsou moc sladká. Ten sníh z bílků do žemlovky taky nevypadá špatně. Ale dneska jsem na šlehání byla líná.Dopadlo to dobře, i když to po vytažení z trouby chvíli vypadalo, že je tam vody zase trošku moc, tak se hned vsákla výsledek byl mňam :-)

    • recepty 73
      recepty 73 | 20. 1. 2010 20:55

      Také jablka dávám na plátky pokrájená a používám pouze vanilkový nebo skořicový cukr,kterým posypávám rohlíky máčené v mléce s vejcem.Jiří

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 20. 1. 2010 19:25

      Lucko Gal - já tedy plátky rohlíků či veky jen tak "protáhnu" mlíkem, od kterého jsem rozšlehala vejce a rozmíchala cukr. Naskládám, posypu plátky jablek (nestrouhám je, možná proto mi z nich šťáva nějak neteče). Také si myslím, že když se do jablek přidá cukr, pustí šťávu. Takže já jablka krájím na plátky, posypu jimi vrstvu rohlíků, přidám trochu skořice a rozinek a dávám další vrstvu veky (rohlíků), kterou opět jen protáhnu oslazeným mlékem s vajíčkem. Pokud mi toto mléko zbyde, naliju zbytek na hotovou žemlovku (mívám ji z 5 vrstev, tedy houska - jablka - houska - jablka - houska.) Na horní vrstvu dám lupínky másla a upeču...

    • Olga Zehnalová
      Olga Zehnalová | 20. 1. 2010 19:23

      Lucka, neviem prečo si mala v žemlovke veľa vody, možno boli jablká veľmi šťavnaté. Ja robím žemľovku takto: do vlažného mlieka dám trocha rozpusteného masla, trocha cukru, žľtka - premiešam, pridám nakrájané rohlíky, nechám chvíľu postáť a primiešam vyšľahaný sneh z bielkov, vznikne taká ľahká zmes, z ktorej polovicu dám do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča, na to dám jablká postrúhané na plátky zmiešané so škoricou a cukrom, niekedy dám aj ochutený tvaroh s hrozienkam a na to druhú polovicu rohlíkovej zmesi. Dám piecť do vyhriatej rúry do zlatej farby.Žemľovka je ľahučká, pretože je tam ten sneh.Doporučujem. Niekedy miesto jabľk dávam marhuľový kompot.

    • Lucka Gal
      Lucka Gal | 20. 1. 2010 16:06

      Jsem ve vaření docela začátečník, tak pro ty ostatní, co je to netrklo: Jablka pořádně vymačkat .. Žemlovka mi během pečení plavala a musela jsem vodu několikrát ubírat. Možná jsem udělala chybu ještě i jinde, třeba ty rohlíky jsem nemusela máčet až do změknutí? Ale jinak je žemlovka dobrá a příště to zkusím zas :-) Budu ráda za každou radu, aby příště neplavala :-)

    • Eva K.
      Eva K. | 21. 8. 2009 13:22

      Dobrý den, mohu se zeptat, na kolik žemlovku a jak dlouho pečete?? Děkuji :)

    • recepty 73
      recepty 73 | 22. 4. 2009 10:13

      Právě jsem vyndal z trouby!Neměli jsme jí snad už půl roku.Starší pečivo ale potřebovalo využít.Vejce vůbec nepoužívám,mléko nemusí být teplé a jablka stačí pokrájet.Vynikající i za studena,ale to už není tak nadýchaná.Jiří

    • Drahomíra Dunajová
      Drahomíra Dunajová | 23. 11. 2008 09:44

      Zkuste do mléka nasypat vanilkový pudink a vanilkový cukr má to lepší chuť

    • pavel cipis
      pavel cipis | 22. 11. 2008 10:19

      taak uz sem naloupal jabka a zbytek nechám na mamince doufam zhe se ji povede :D

    • Petra
      Petra | 4. 3. 2008 07:59

      Tak hotovo! Je dobrá a ač není jako od maminky, tak je fajn.

    • Petra
      Petra | 3. 3. 2008 15:35

      Právě jsem jí dala do trouby a jsem zvědavá jaká bude. Brala jsem to trochu od oka, ale zatím to voní zajímavě tak snad ok :-)

    • Evik
      Evik | 17. 2. 2008 08:19

      Tede super. Děkuji všem,co sem píší své zkušenosti. V kuchařce jsem nenašla žádnou žemlovku a tak mě napadlo podívat se sem. A jsem mile překvapená. Jdu do toho a pak napíšu,jak se povedla.

    • Jana T.
      Jana T. | 11. 2. 2008 14:54

      Dělám taky jednoduše. Rohlíky nakrájím do mísy, zaleju mlékem s rozšlehanými vejci - množství podle potřeby. Zamíchám, dám do hodně vymazaného pekáčku, nebo remosky, na to vrstvu předem připravených nastrouhaných a podle chuti upravených jablek. Navrch zbytek rohlíkové směsi a pokladu kousky másla. Pěkně do růžova upeču. Moc se mně líbí postup Zdeny s nakrájenými jablky, určitě příště vyzkouším, člověk se zkrátka může učit pořád.

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 11. 2. 2008 12:37

      Žemlovku dělám velmi jednoduše:nadrobím do mísy asi 8 rohlíků (popř.zbytky-koláče nebo buchty s tvarohem,zbytek vánočky apod.).Zaleju mlékem (množství neodměřuji-zkrátka tolik mléka, aby se vsáklo).Přidám 4 vejce, 125 g másla nebo rostlinného rozpuštěného tuku a cukr podle chuti.Do této hmoty přidám asi 4 na kostičky nakrájená jablka a vše promíchám.1/2 dám do remosky, na to přijde ochucený tvaroh (1/2 kg) a zbytek rohlíkové směsi.A upeču.Je to velmi rychle připravené,žádné krájení a máčení rohlíků.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 11. 2. 2008 12:08

      Na žemľovku namáčam rožky v studenom mlieku, jablká strúham na plátky a posypem cukrom a škoricou. Vajíčkami nezalievam. Hotovú posypem práškovým cukrom. Niekedy dávam vrstvu jabĺk a vrstvu tvarohu zmiešaného s vajíčkom a cukrom s vanilkovým cukrom.

    • Iva
      Iva | 10. 2. 2008 11:26

      taky jsem vždycky prokládala jablka a rohlíky, ale bylo to suché. Nyní jsem ocucená jablka (i rumem) smíchala s namočenými rohlíky v mléce, sněhem a ušlehanými žloutky s cukrem a máslem (podobně jako u rýžového nákypu) a bylo to "boží" Prostě Einotopf.

    • Pavel
      Pavel | 28. 9. 2007 13:25

      Co ten anonym z 1. 5.07 pise?!Jsem v Anglii taky a rohliky jsou na kazdem rohu!Zemlovku delam stejne jako v Cesku a nevidim zadny rozdil.

    • Táňa Miňová
      Táňa Miňová | 20. 9. 2007 10:31

      Žemlovka se může potřít použe ušlehaným sněhem s bílků a cukru a pak upéct.

    • Di
      Di | 20. 9. 2007 09:29

      U nás doma se Barunko taky žemlovka nezalívá vajíčky. Vrství se jen rohlíky, namočené v tochu oslazeném mléce, a jablková náplň - může se pod ni dát i tvarohová náplň. Záleží na chuti a zvyklostech.

    • Barunka
      Barunka | 19. 9. 2007 20:04

      Nevadi, kdyz jsem na konec nezalila vajicky ?

    • Anonym
      Anonym | 1. 5. 2007 17:36

      Jelikoz jsem v Anglii a rohliky tu nejsou tak jem se rozhodla to zkusit z toustoveho chleba.No je to v celku dobre a nemusi se to moc sladit pac toustovi chleb tady je sladky.Pochutnala jsem si.

    • Anonym
      Anonym | 23. 2. 2007 23:28

      6emlovka se u nás doma dělá z vánočky a je vynikající-nemusí se tolik sladit...

    • helena sumarová
      helena sumarová | 23. 2. 2007 07:39

      Moje žemlovka má více vrstev, žemle, jablka, žemle, tvaroh - jako do buchet, žemle. Rohlíky namáčím do mléka s vejcem, nahoru plátky másla. Jinak vše obdobné.

    • Máří
      Máří | 22. 2. 2007 16:15

      Rohlíky nenamáčím, někdy místo nich použiju plátky veky nebo vánočky, střídám vrstvy s jablky s cukrem a skořicí a sekanými ořechy. Nejdřív zapeču nasucho a až začne vrchní vrstva růžovět, zaliju hrnkem mléka s rozšlehaným vejcem a dopeču. Žemlovka je pak víc křupavější. Pokud dělám navrch sněhovou čepici, ušlehám bílky s cukrem a nechám je jen krátce zapéct.

    • Sarka Honzakova
      Sarka Honzakova | 22. 2. 2007 13:55

      Majko, to je dobry napad s tim snehem. Mamka dela jednu buchtu se snehem a mam to rada, zkusim to na zemlovce ;-) Ja davala cela vajicka do mleka s vanilkovym cukrem. Jinak davam do zemlovky rozinky, bez tech to proste neni ono. Nekdy i orechy. Tchyne dava i vrstvu tvarohu na jablka, ale ten se mi po upeceni zda takovy vysuseny.

    • Majka Rončáková
      Majka Rončáková | 22. 2. 2007 12:53

      Nedávám do mléka celé vajíčka, ale jenom žloutky. Bílky ušlehám a před dopečením je namažu nahoru a až sezlátnou je hotovo.

    • Jitka
      Jitka | 22. 2. 2007 12:40

      Já dělám žemlovku trochu složitější. Rohlíky máčím ve šlehačce. Na ně natřu meruňkovou marmeládu, dále nastrouhaná jablka, posypu cukrem a skořicí a mletými ořechy. Není nutné moc sladit, marmeláda je dost sladká. Po navrstvení zaliju žloutky rozšlehanými v mléce. Po zapečení udělám sníh a nechám ho zrůžovět.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Sladká jídla Žemlovka
    Pokrmy Sladké Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jablka Mléko Rohlík Skořice - mletá Vanilkový cukr Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Lehký tvarohový koláč

    Lehký tvarohový koláč

    Česnečka z Vysočiny

    Česnečka z Vysočiny

    Kotlety s houbovou omáčkou

    Kotlety s houbovou omáčkou

    Kokosový dort s kakaovým krémem

    Kokosový dort s kakaovým krémem

    Křenová pomazánka II.

    Křenová pomazánka II.

    Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem

    Báječný hruškový (jablečný) koláč s…

    Fantastické sušenky KOKA

    Fantastické sušenky KOKA

    Květáková bramboračka

    Květáková bramboračka

    Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

    Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

    Doporučujeme

    50 minut
    Kulajda

    Kulajda

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    33
    Hornický guláš
    Hornický guláš
    29
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík
    22
    Nivové kremrole
    Nivové kremrole
    21
    Moravské kuře
    Moravské kuře
    19
    Plněný hermelín
    Plněný hermelín

    Zajímavé články

    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře:…
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste kapustové s domácí kaší
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste…
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez zbytečných éček
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez…

    Sledujte nás

    AHA.cz Strach o Jágra: Co se děje?

    Strach o Jágra: Co se děje?

    AHA.cz Diváci v úleku ze Šípa! Tohle prostě není ON?!

    Diváci v úleku ze Šípa! Tohle prostě není ON?!

    AHA.cz Deník Aha! 16.1.2021

    Deník Aha! 16.1.2021

    Dáma.cz Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Dáma.cz Vánoční klasika Sám doma: Jak dnes vypadají hrdinové legendární komedie?

    Vánoční klasika Sám doma: Jak dnes vypadají hrdinové legendární komedie?

    Ženy.cz Nenáviděné i zbožňované boty se vrací! Jaký se nosí tvar?

    Nenáviděné i zbožňované boty se vrací! Jaký se nosí tvar?

    Maminka.cz Kdysi a teď: Po letech se znovu nafotili, veselé i dojemné snímky vás dostanou

    Kdysi a teď: Po letech se znovu nafotili, veselé i dojemné snímky vás dostanou

    Reflex.cz Nejvzácnější sečná zbraň v Česku: Japonský císařský meč má hodnotu několika milionů. Jak se sem dostal?

    Nejvzácnější sečná zbraň v Česku: Japonský císařský meč má hodnotu několika milionů. Jak se sem dostal?

    E15.cz OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    Abecedazahrady Kvetoucí pokojovky: Velká fotogalerie těch nejkrásnějších

    Kvetoucí pokojovky: Velká fotogalerie těch nejkrásnějších

    Další doporučené recepty:

    Jablková buchta II
    Jablková buchta II
    Jablková placka
    Jablková placka
    Jablková roláda
    Jablková roláda
    Jablková žemlovka se sněhem
    Jablková žemlovka se sněhem
    Jablkové bochánky
    Jablkové bochánky
    Jablkové knedlíčky
    Jablkové knedlíčky
    • Recepty.cz
    • Jablková žemlovka
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí