Masové rizoto s paprikou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek rýže parboiled sypká, nelepí
    • 300
      g vepřové maso pečené
    • 1
      ks cibule
    • 1
      plechovka hrášek menší
    • 2
      ks zelená paprika
    • 2
      ks rajčata
    • 5
      ks nakládané okurky 4-5
    • paprika - sladká
    • pepř mletý
    • gyros
    • kari
    • orientální koření
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájíme asi 2 velké cibule na kostičky, vložíme do zapékací mísy, vepřové maso (krček, plecko) osolíme, pokmínujeme, posypeme majoránkou a trochou pepře a dáme péci do trouby. Po chvíli podlejeme a pečeme do měkka. Necháme zchladnout a maso nakrájíme na kousky.
2
Do mísy vsypeme na krásně hnědavou cibulku asi 2 hrnky rýže, zalejeme vodou, aby byla zcela ponořena, osolíme, na to dáme pokrájené maso a na maso na kostičky pokrájené papriky, rajčata, okurky a nasypeme hrášek. Posyme bohatě červenou paprikou, dále přidáme trochu pepře, gyrosu, kari a orientálního koření (dle chuti, kdo co používá, jen je důležitá ta paprika). Dáme péci do trouby, pokud je nutné, tak přilejeme trochu vody.
3
Asi po 45 minutách vytáhneme z trouby, promícháme (když už tam není voda) a dáme ještě dopéci tak na 15 minut.
4
Je to sice trochu náročnější a delší na přípravu, ale stojí to za to.

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T |

    8. 4. 2011 11:33

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia |

    8. 4. 2011 09:03

    Pokrmy z rýže

  • Lucka
    Lucka |

    11. 9. 2007 16:44

    Je to naprosto uzasny, uz jine rizoto nedelame. A na talire hojne posypat eidamem, jak pise Lucinka ;)

  • lucinka
    lucinka |

    23. 6. 2006 16:51

    Mohu jen doporucit, naprosto vyborne, a hlavne kdyz se tam pak prida strouhany eidam, mnamky!