Mleté maso jinak

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 5
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • mleté maso
    • mrkev
    • brambory
    • jogurt nebo zakysaná smetana
    • petrželka
    • slunečnicový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dáme vařit brambory ve slupce spolu s mrkví. Mezitím si na pánvi na troše oleje orestujeme mleté maso, které osolíme, opepříme, pak přilejeme vodu a dusíme, až se voda vypaří. Když jsou brambory a mrkev měkké, oloupeme je, nakrájíme na kostičky a dáme do pekáče. Přidáme k tomu mleté maso, ještě přisolíme, vše důkladně promícháme, uhladíme a zalijeme kysanou smetanou do které jsme zamíchali nasekanou petrželku.
2
Je to výborné, nepíšu přesně kolik čeho, udělejte to jak chcete, já toho dělám vždy hodně, je to hned pryč.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Stáňa
    Stáňa |

    28. 4. 2015 21:14

    S přítelem nám to moc chutnalo :) určitě to nebylo naposled :-)

  • Lucik.kop
    Lucik.kop |

    23. 5. 2014 13:36

    Mleté maso jsem dochutila bylinkami, česnekem a rajským protlakem. Jídlo bylo naprosto výborné, jednoduché a rychlé. Určitě zařadím do našeho jídelníčku. :-)

  • Petr
    Petr |

    17. 10. 2011 17:54

    Jednoduché a výborné. S receptem si můžete pohrát podle fantazie a chuti, naposled jsem do masa při dušení hodil nadrobno nakrájená oloupaná rajčata. Je to sice maličkost, ale stojí za vyzkoušení. Bylo to vynikající a už se těším, co přidám příště :) Díky za recept a dobrou chuť!

  • Alex
    Alex |

    14. 7. 2011 17:25

    Výborné :) pro chuť jsem přidala ještě čtvrtečku bujonu do masa a taky to nebylo chuťově špatné :) dobrou chuť všem :-)

  • Kristyna zavora
    Kristyna zavora |

    4. 8. 2008 15:02

    docela fajn rychly recept! Dala jsem na to jeste eidam pred zapecenim:)) dobre! 1!

  • Klárka :)
    Klárka :) |

    6. 4. 2008 12:13

    Jo jo ještě se to zapéká a je to vážně mňamka :-)

  • Táňa Petrášová
    Táňa Petrášová |

    26. 4. 2006 17:05

    Dobrá večeře:o) Do masa jsem přidala pro chuť trochu bazalky.

  • Zuzka Bernátová
    Zuzka Bernátová |

    13. 3. 2006 17:52

    Autor myslel pravde podobne aaaaaj zapiecť keď ide na vrch smotana ,ja osobne by som tam da aj strúhaný syr.

  • Anonym
    Anonym |

    13. 3. 2006 13:34

    myslím že se to ještě zapéká

  • Myšák
    Myšák |

    13. 3. 2006 11:35

    Jsem asi trochu natvrdlá, ale má se to potom jeste zapekat a nebo to davate do pekace jen na promichani ?