Perníkové buchty

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ivana K.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vytvoříme klasické kynuté těsto na buchty, naplníme netradiční perníkovou náplní a upečeme.
2
Náplň: perníčky zalejeme horkým mlékem a necháme nasáknout, vzniklou hmotu rozpatláme na kaši, pokud je kaše moc řídká - tak ji za stálého míchání chvíli vaříme, aby se přebytečné mléko odpařilo. Pokud je moc hustá, tak ještě zředíme.
3
Hustota hmoty záleží na použitém typu a stáří perníčků. Dochutíme rozinkami nebo oříšky, dá se přidat i trochu marmelády nebo povidel.
4
Buchty jsou netradiční.
5
Dobré i do kynutých rohlíčků.

Komentáře k receptu

  • Květa Janová
    Květa Janová |

    3. 3. 2007 15:06

    tady etnhle recept.. se my nezalibil ale upekla jsem ho.. vubec my nechutnal

  • Di
    Di |

    18. 3. 2006 15:27

    Moje babička sypala perníkem švestky, kterými plnila buchty. Bylo to moc dobré.