Vařené brambory, uzeninu, papriku si pokrájíme na kostičky. Česnek si pokrájíme na malé nudličky nebo ho nastrouháme. Vše ochutíme solí nebo... více o Uzeninové brambory s česnekem-zapékané
Do mixeru vložíme tříšť, nedávkujeme veškeré suroviny, přidáme jahody a vše důkladně promixujeme, ozdobíme a přidáme brčko. * Zdobíme například... více o Erozen Strawberry Margarita - koktejl
Veškeré ingredience nadávkujeme do šejkru plného ledu a vše důkladně prošejkrujeme, poté přelijeme do vychlazené sklenice, ozdobíme a přidáme brčko. *... více o Whiskey Sour - koktejl
Křen a mrkev očistíme, umyjeme a nastrouháme najemno. Promícháme a zalijeme zálivkou z vody, octa, cukru a soli.... více o Křenový salát s mrkví
Do dlouhé sklenice dáme na 4 díly rozříznutou jahodu, přidáme lístky bazalky a vše rozdrtíme. Přidáme ledovou tříšť skoro až po okraj sklenice a... více o Basil Grande-koktejl
Veškeré ingredience nadávkujeme do šejkru plného ledu a vše důkladně prošejkrujeme. Poté přelijeme do vychlazené sklenice, ozdobíme a přidáme brčko.... více o Mai Tai - koktejl
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme moučkový cukr a dál šleháme nad parou do zhoustnutí. Nádobu z horké vodní lázně odstavíme a šleháme, dokud... více o Sněhové pusinky
Objem ingrediencí je pouze orientační. Nejdříve nalijeme whisky, tu pak dolijeme jablečným džusem a coca colou dolijeme až po okraj. Pokud "koktejl"... více o Vasilovo whiskové barbarství
Ze všech surovin vypracujeme řidší těsto, nalijeme do vymazané, vysypané formy a pečeme zvolna 45 - 60 minut. Po upečení a vychladnutí bábovku... více o Rumová bábovka III.
Hermelín si rozpůlíme, lžičkou vydlabeme potřebnou část měkkého středu, do kterého vložíme tvarůžek, přiklopíme, přitiskneme a obalíme v klasickém... více o Smažený tvarůžek v hermelínu
**Těsto:** Cukr a máslo utřeme do pěny, pak vmícháme žloutky, mléko a mouku s kypřidlem. Řádně promícháme, rozetřeme na plech s pečícím papírem a... více o Sněhový koláč s marmeládou
Ze všech ingrediencí vypracujeme hladké těsto, ze kterého pak tvoříme kuličky, případně válečky. Necháme vychladnout a pak zdobíme dle vlastní... více o Medovo-mléčné kuličky
Houby si přes noc namočíme do hrnku s vodou. Pak je scedíme a pokrájíme. Cibuli si drobně pokrájíme a na sádle orestujeme dozlatova. Uvařené těstoviny... více o Houbové flíčky-zapečené
Vezmeme středně velký hrnec a naplníme ze 2/3 vodou. Vodu přivedeme k varu, a vložíme menší hrnec. Tím vytvoříme vodní lázeň. V hrnci potom necháme... více o Nejlepší horká čokoláda!
Jablko nastrouháme do misky (klidně i se slupkou), přidáme vejce, mléko, cukr, sůl a zamícháme. Pak přidáváme mouku - tolik, aby vznikla kašovitá,... více o Jablečné (mini) palačinky
Brambory uvaříme ve slupce. Jestě teplé je oloupeme a dobře rozmačkáme společně s klobáskou, kterou jsme vymačkali ze střívka. Přidáme parmazán ... více o Bramborový pekáček nejen z brambor
Smícháme veškerý alkohol, přidáme cukr a nakonec nakrájené citróny se slupkou. Necháme minimálně 1 týden odležet.... více o Mystery pravé!
Kuřecí maso pokrájíme na kousky, pórek na kolečka dáme do misky, osolíme, posypeme kari, zakápneme cca 2 lžícemi oleje a necháme odležet alespoň 2... více o Kuře ,,MACO“
Nejde o žádný převratný recept, jen o návod, jak si připravit pokrm chutnější, s menším množstvím tuku. Pokud obalujeme řízky, sýr, zeleninu v... více o Chutnější obalované řízky nebo zelenina
Z bílků a špetky soli si vyšleháme tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme cukr, mouku se špetkou kypřidla, zchladlé rozpuštěné máslo a nastrouhanou... více o Bílkový MARGOT hřbet
Maso si pokrájíme na plátky a pak na kousky stejně velké jako půlcentimetrové plátky uzeniny a sýra. Střídavě napichujeme na špejli s hrotem.... více o Špízy se sýrem a uzeninou
Polovinu mandlových lupínků nasucho opražíme. Těsto rozdělíme na polovinu, každou rozválíme, posypeme opraženými mandlemi, nastrouhanými jablky a... více o Mandlový štrůdl (závin)
Maso si pokrájíme na plátky, naklepeme, osolíme je a opepříme. Mouku si důkladně rozmícháme v rozšlehaných vejcích s mlékem,přidáme šunku, hrášek a... více o Vepřové řízky v pařízském těstíčku
**TĚSTÍČKO:** Mouku důkladně rozmícháme v rozšlehaných vejcích s mlékem. Pak přidáme jemně pokrájenou šunku, scezený hrášek a ochutíme solí (pepřem) -... více o Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)
Po rozbalení Hermelínu si jeho obal ponecháme, použijeme ho jako ,,misku,, při zapékání. Hermelín rozkrojíme a střed vydlabeme lžičkou - jen tolik,... více o Zapečený hermelín s tvarůžkem
Množství záleží na počtu strávníků. Na naložení 40 dkg masa použijeme cca 1 větší pórek, lžičku kari a dvě lžíce oleje, sůl dle Vaší chuti. Pórek... více o Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka
Květák rozebereme na růžičky. Vložíme do osolené (okmínované) vody a necháme chvilku povařit. Nevaříme dlouho, aby nebyl příliš měkký, měl by ještě ... více o Smažený obalovaný květák
Připravíme si klasické palačinky,doporučuji z polohrubé mouky. Potom si uděláme špenát - na másle zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájený špenát,... více o Výborné palačinky naslano
Na másle zpěníme dorůžova cibulku, přidáme rajský protlak a zalijeme horkou vodou. Přidáme koření a necháme povařit, potom vlijeme šlehačku a uděláme... více o Lenčina skvělá rajská omáčka
Do větší mísy dáme hrubou mouku, vajíčko, rozdrobené droží, na droždí trochu cukru, potom teplou vodu (ne vařící!), sůl a nakonec na kostky... více o Levný houskový knedlík
Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme ji vařit do osolené vody spolu s jednou celou oloupanou cibulí. Do další hrnce dáme vařit nakrájené... více o Bramborová polévka bez hub
Bůček si pokrájíme na plátky asi 1 cm silné. Játra pokrájíme na plátky o malinko slabší. Plátky nasolíme, nakmínujeme a dáme do pekáče s troškou vody... více o Pečený bůček s játry na kmíně
Panenku si očistíme, pokrájíme na plátky, lehce naklepeme (stačí rukou), osolíme, opepříme, okmínujeme a dáme na pánev s troškou rozpáleného oleje... více o Vepřová panenka se žampiony-minutka
Z omytého citronu jemně nastrouháme kůru. Hořkou čokoládu nakrájíme na malé kousky nebo nastrouháme nahrubo. Jahody očistíme a omyjeme. Víno zahříváme... více o Čokoládový dezert s jahodami
Pomazánkové máslo a zakysanou smetanu smícháme dohromady, aby směs byla hladká. Přidáme drobně nasekané olivy, prolisovaný česnek a ochutíme pepřem,... více o Pomazánka ze zelených oliv
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru), mouku dáme do mísy a přidáme kvásek, vejce, mléko,... více o Slaný závin s vinnou klobásou
Banán oloupeme a nakrájíme na kolečka. Broskev omyjeme, odstraníme pecku a nakrájíme na malé kostky. Kiwi oloupeme, omyjeme, rozkrojíme a obě půlky... více o Ovocný pohár s nanukovým dortem
Množství surovin záleží na počtu strávníků. Majoránka a paprika (množství) je psaná zhruba na 40 dkg masa. Maso si pokrájíme na nudličky (kostičky),... více o Myslivecká směs
Na másle uděláme z mouky jíšku, zalijeme vodou a přidáme oloupané, umyté brambory nakrájené na větší kousky, nové koření, bobkový list, sůl a vegetu ... více o Brambory na kyselo III.
Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu na krabici. Nakrájíme zeleninu (záleží, jakou máte rádi) a smícháme ji s tuňákem z konzervy (olej nebo šťávu... více o Rýžový salát s tuňákem
Listové těsto vyválíme jako na přípravu štrůdlu a přeneseme na plech.Troubu předehřejeme na 190-200 °C.Sýr nastrouháme. Připravené těsto potřeme... více o Salámová Pizza z listového těsta
Do pomazánkového másla nasypeme cca lžičku (rovnou) koření ZAZIKY, důkladně zamícháme vidličkou, ochutnáme a popřípadě ještě přidáme koření. Pozor -... více o Jednohubky nebo chlebíčky se ,,Zaziky,,
Plátky veky si namažeme máslem.Tresku si natrháme nebo nařežeme na kousky a poklademe jimi namazané plátky veky. Dozdobíme pokrájenou cibulí na plátky... více o Chlebíčky (jednohubky) treska ala losos
Bagetu (veku) nakrájíme na plátky, které potřeme máslem. Hermelín nakrájíme na plátky a poklademe jimi namazané plátky bagety. Nakonec dozdobíme... více o Hermelínové chlebíčky
V kastrolu si rozehřejeme máslo a s moukou zaděláme jíšku. Zalijeme převařenou vodou a řádně rozmícháme aby nebyli hrutky. Vhodíme bujon. Po... více o Bramboračka podle mě
Na velké hluboké pánvi osmahneme cibulku, poté přidáme česnek a mleté maso, které vařečkou rozmělníme a čekáme, až se rozpadne na drobné kousky a... více o Ajťácké Chilli con carne
Vejce s cukrem utřeme do pěny, pak vmícháme mouku. Na plech s pečícím papírem děláme z těsta ,,loužičky,, ,které hned pečeme v předehřáté troubě... více o Piškotové trubičky s medovým krémem
Do důlku v mouce rozdrobíme droždí, přidáme cukr, část mléka a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vlažný rozpuštěný tuk, zbylé mléko, žloutky, sůl a... více o Barevná párková buchta (závin) s mrkví
Mouku si nasypeme do mísy, uděláme důlek, přidáme droždí, cukr, část mléka a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme ostatní ingredience a vypracujeme... více o Škvarkové tyčinky
**Originál:** Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem a povaříme. Ve smetaně "rozkvrdláme" žloutky a společně s čerstvě... více o 2x křenová omáčka se smetanou