Naložený kozí sýr

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g kozí sýr
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • 300
      g cherry rajčátka
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      lžička italské koření
    • 2
      lžička kari
    • 250
      ml ocet
    • 500
      ml pomerančová šťáva
    • 1
      lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
4 sklenice (po 350 ml)
2
na sklenici asi 640 kcal, 35 g bílkovin, 37 g tuků, 36 g sacharidů
3
1. Kozí sýr nakrájíme na hranolky. Lahůdkovou cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kous­ky velikosti sousta. Rajčata omyjeme, odstraní­me stopky a plody rozpůlíme. Sýr, cibuli a raj­čata střídavě vrstvíme do vymytých a suchých sklenic.
4
2. Na nálev prolisujeme česnek a svaříme ho se solí, pepřem, cukrem, italským kořením, karí, octem, pomerančovou šťávou a olivovým ole­jem lisovaným zastudena.
5
3. Necháme vychladnout, zalijeme kozí sýry se zeleninou a sklenice pevně uzavřeme. Uložíme nejméně na 4 dny do chladničky, aby se sýr dobře rozležel.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.