Mrkvový chlebíček s kokosovým krémem

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 95 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks mrkev
    • 2
      lžíce med - 3
    • 175
      ml kokosový olej
    • 50
      g kokos
    • 150
      g mandlová mouka
    • 0,5
      lžička sůl
    • 1
      lžíce skořice - mletá
    • 0,5
      lžička hřebíček mletý
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 0,5
      lžička jedlá soda
    • 5
      ks vejce
    • 5
      ks datle
    • 3
      hrst ořechy pekanové či vlašské
    • kokosové hoblinky na ozdobu
  • Krém:
    • 500
      ml kokosová smetana
    • 3
      lžíce sirup rýžový

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kokosovou smetanu dejte přes noc do ledničky, aby se oddělilo tučné kokosové mléko od vody. Na přípravu krému potřebujete pouze ztuhlé kokosové mléko.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Do misky nastrouhejte 2 mrkve nahrubo a 3 mrkve najemno. Přidejte med, promíchejte, zakryjte alobalem a dejte do ledničky minimálně na 30 minut odležet.
3
V druhé misce smíchejte strouhaný kokos, mandlovou mouku s himálajskou solí, skořicí, hřebíčkem, práškem do pečiva a jedlou sodou.
4
Předehřejte troubu na 180 °C, formu na chlebíček vyložte pečicím papírem.
5
Nechte rozpustit 3 hrnku kokosového oleje. V mixéru rozmixujte vejce, datle a olej. Umixujte dohladka a spolu s ořechy a naloženou mrkví přimíchejte do suché směsi. Pokud mrkev pustí vodu, je třeba ji vylít.

RADA: VIDEO, jak na nekynuté lívance!

6
Těsto přendejte do formy, uhlaďte a pečte 40–50 minut. Chlebíček nechte vychladit.
7
Kokosové mléko přendejte do misky a spolu s rýžovým sirupem asi 3 minuty šlehejte. Chlebíček potřete krémem a ozdobte kokosovými chipsy.
8
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.