• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ
    • Recepty.cz
    • Mleté maso v bránici s přílohou
    Napište svůj komentář k receptu

    Mleté maso v bránici s přílohou

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: neuvedeno
    obtížnost: střední
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Mleté maso v bránici s přílohou
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • vepřové maso 500-600 g - hrubě mleté
      • vepřový bůček
      • 1
        ks vejce
      • 3
        stroužek česnek
      • sůl
      • pepř mletý
      • majoránka
      • drcený kmín
      • 4
        lžíce mléko dle potřeby
      • 80
        g vepřová bránice
      • kmín a hrubě mletý pepř na posypání
      • brambory na 4 porce, možno přidat cibuli nebo česnek

    Postup přípravy receptu

    1
    Do mletého masa přidáme vejce, mléko, prolisovaný nebo jemně nastrouhaný česnek, sůl, pepř, malinko majoránky a drcený kmín. Promícháme, rozdělíme na 4 díly. Z bránice uděláme 4 čtverce a maso do nich zabalíme a uděláme dost ploché placičky.
    2
    Do předem namočeného římského hrnce dáme osolené brambory nakrájené na větší kostky a dle vlastní chuti necháme tak, nebo posypeme nakrájenou cibulí nebo česnekem. Na brambory dáme maso, jemně posolíme, posypeme celým kmínem a hrubě mletým pepřem. Hrnec přikryjeme a dáme do trouby asi na 90 minut. Ke konci odkryjeme.
    3
    Podávám se zeleninovým salátem. Do mletého masa je možné zabalit malý plátek vepřových játer. Do římského hrnce se taky může dát kysané zelí, na to brambory a nakonec maso.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Zapečená ryba s přílohou

    Zapečená ryba s přílohou

    Špízy i s přílohou

    Špízy i s přílohou

    Mleté maso s kapustou

    Mleté maso s kapustou

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • bramborka
      bramborka | 27. 10. 2006 18:52

      Já peču zmíněnou vepřovou svíčku,nakořeněnou a zabalenou do košilky každou zabijačku.Je to výborné!!!Moc doporučuji vyzkoušet.

    • martin jirout
      martin jirout | 27. 10. 2006 15:29

      měl jsem tu čest a ochutnal jsem již zmiňovanou svíčku ,jen se to jmenovalo úplně jinak chutnal jsem to někde v Rakousku a vím že svou efektivností a chutí si mě ten pokrm docela získal dámy nebojte se toho a běžte do toho po hlavě.......nebudete litovat

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 25. 10. 2006 17:01

      Síťce řezníci říkají košilka.

    • Mirka G.
      Mirka G. | 25. 10. 2006 16:17

      Tá biela sieťka sa volá okružie ( teda po slovensky), sú ňou akoby pridŕžané črevá. Bránica je niečo iné - tak ako bolo povedané - dýchací sval, ktorý oddeľuje hrudnú dutinu od brušnej.

    • Maruš
      Maruš | 25. 10. 2006 13:29

      Co je to bránice,to už je zodpovězeno.Chce se to poptat spíše v menších řeznictvích.U nás to prodávají v takových kuličkách v mikroténu o váze zhruba 100 g.Někdy mají čerstvou,někdy mraženou.Taky do toho balím šišky sekané z vepřového masa,uvnitř s kouskem panenky,u nás se tomu říká Svíčka.Můžou se do toho zabalit i porce králíka.Bránice dá této sekané takovou specifickou vůni a chuť.Je fakt,že to třeba každému nemusí chutnat,ale taky doporučuji alespoň jednou zkusit.Vše je jednou poprvé :-)) Jinak kdo nemá římský hrnec,naskládají se zabalené placičky do pekáčku,může se vymastit trochu sádlem,přidá se malinko vody,přiklopí se,dá do trouby a po asi 1/2 hodince se odkryje a dopeče.K tomu brambory,zelí ve všech úpravách nebo zeleninový salát.Chutná i studené s chlebem.

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 25. 10. 2006 11:48

      Bránica je tenký sval, ktorý oddeľuje hrudnú dutinu od brušnej a je nevyhnutný pri dýchaní.

    • Anonym
      Anonym | 25. 10. 2006 11:33

      Bránici prodávají v masně. Je to taková blána. Balím do ni sekanou a masové rolády dost často.

    • Eva Mlýnská
      Eva Mlýnská | 25. 10. 2006 11:10

      Nemyslí autor bránicí takovou tu síť co má prase na břichu? Sousedka to mívá ze zabíjačky a říká, že do toho se balí sekaná. V obchodě jsem něco takového ještě neviděla

    • Miroslava Krumlová
      Miroslava Krumlová | 25. 10. 2006 11:10

      Nikdy jsem neviděla v obchodě prodávat bránici!!?? Nebo ano ?? Proto mě to zaskočilo. Co je to bránice vím.

    • Šárka Tkáčová
      Šárka Tkáčová | 25. 10. 2006 10:50

      Bránici kupuji běžně u nás v řeznictví. Je to svalo-šlachová blána oddělující u savců orgány hrudního koše a břicha. Balím do ni veškerou sekanou a panenskou svíčkovou a bez ní to pro nás nemá ten pravý šmak. I v řeznictví prodávají polotovar sekané ,zabalené v této bránici.

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 25. 10. 2006 10:35

      Také jsem zajásala - další recept pro římák. Ale po přečtení jsem usoudila, že mě to vůbec neláká ho vyzkoušet!! Jsem zvědavá, jestli autor odpoví co je to ta bránice...

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 25. 10. 2006 10:29

      Tenhle recept vypadá celkem dost lákavě,ale nevlastním římský hrnec,takže taky zkoušet nebudu,ale myslím,že by to šlo upéct i na normálním pekáčku v troubě.Jinak do bránice balím sekanou celkem běžně,pokud si na ni vzpomenu a koupím ji.Jinak je k sehnání téměř v každém řeznictví.Vytvoří na sekané báječnou kůrčičku.Doporučuji aspoň jednou vyzkoušet.:o)

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 25. 10. 2006 10:27

      Já myslím, že na jatkách nebo u známého řezníka by pochodila, je to v podstatě odpad, tak to ani nebude drahý:-) Ale v bránici jsem já osobně nic nepekla, tak nevím.

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 25. 10. 2006 10:23

      Bránice je dýchací sval. Ale kam na ni autor receptu chodí, to tedy skutečně nevím. Osobně tenhle recept zkoušet nebudu, nějak mě tahle kombinace neláká...

    • Miroslava Krumlová
      Miroslava Krumlová | 25. 10. 2006 10:14

      jen takový nesmělý dotaz ! Co je to ta bránice ???

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
    Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Drcený kmín Kmín Majoránka Mléko Pepř mletý Sůl Vejce Vepřová bránice Vepřové maso Vepřový bůček
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Bramborová polévka zimní

    Bramborová polévka zimní

    Meruňkovo-angreštová marmeláda

    Meruňkovo-angreštová marmeláda

    Smažený květák (brokolice) v pivním těstíčku

    Smažený květák (brokolice) v pivním…

    Buchta alá medovník

    Buchta alá medovník

    Myslivecká směs

    Myslivecká směs

    Hrnečková bublanina

    Hrnečková bublanina

    Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

    Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

    Zelňačka pro přátele

    Zelňačka pro přátele

    Salát z pekingského zelí - zdravě a chutně

    Salát z pekingského zelí - zdravě a…

    Doporučujeme

    15 minut
    Topinky s hráškovým pestem a vajíčkem

    Topinky s hráškovým pestem a vajíčkem

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    45 minut
    Bramborové nočky s medvědím česnekem

    Bramborové nočky s medvědím česnekem

    35 minut
    Zapečené brambory s uzeným

    Zapečené brambory s uzeným

    110 minut
    Citronový dort s třešněmi

    Citronový dort s třešněmi

    60 minut
    Candát s chřestem

    Candát s chřestem

    60 minut
    Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu

    Vegetariánské špízy s feta sýrem na…

    5 minut
    Zelené smoothie s pampeliškovými květy

    Zelené smoothie s pampeliškovými květy

    30 minut
    Rychlé červené kari s krevetami

    Rychlé červené kari s krevetami

    Poslední sledované recepty

    18
    Palačinky
    Palačinky
    17
    Výborné hrníčkové knedle
    Výborné hrníčkové knedle
    17
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    16
    Rychlovka z papiňáku
    Rychlovka z papiňáku
    15
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík

    Zajímavé články

    Ananasové řezy, pařížské i punčové: Upečte si ty nej retro moučníky!
    Ananasové řezy, pařížské i punčové: Upečte si ty…
    Nejkrásnější dorty světa inspirované filmy a pohádkami: Poznáte oblíbené hrdiny stříbrného plátna?
    Nejkrásnější dorty světa inspirované filmy a…
    Ze zbytků palačinek můžete čarovat: Zkuste šneky, nudle nebo je zapečte
    Ze zbytků palačinek můžete čarovat: Zkuste šneky,…
    Konec plýtvání: Martin Škoda nakrmí ze zbytků sebe i své kolegy
    Konec plýtvání: Martin Škoda nakrmí ze zbytků…
    Jídlo na dva dny: Tradiční recepty, které druhý den chutnají ještě lépe
    Jídlo na dva dny: Tradiční recepty, které druhý…

    Sledujte nás

    AHA.cz Dagmar Havlová (68): NEUSTÁLA NECHUTNÝ ÚTOK

    Dagmar Havlová (68): NEUSTÁLA NECHUTNÝ ÚTOK

    AHA.cz Drbna ze Slunečné Jana Stryková: Druhý porod!

    Drbna ze Slunečné Jana Stryková: Druhý porod!

    AHA.cz Deník Aha! 22.4.2021

    Deník Aha! 22.4.2021

    Dáma.cz Džínová bunda nestárne: Vyberte si z 50 kousků tu, která vám nejlépe sedne

    Džínová bunda nestárne: Vyberte si z 50 kousků tu, která vám nejlépe sedne

    Dáma.cz Proč královna Alžběta nejí brambory? A co dalšího nesmí jíst královská rodina?

    Proč královna Alžběta nejí brambory? A co dalšího nesmí jíst královská rodina?

    Ženy.cz Znáte je? Krásné dcery našich filmových a hudebních idolů

    Znáte je? Krásné dcery našich filmových a hudebních idolů

    Maminka.cz 9krát o bolestech břicha v těhotenství. Víte, co která bolest znamená?

    9krát o bolestech břicha v těhotenství. Víte, co která bolest znamená?

    Reflex.cz Výbuch Černobylu lidi v Česku neohrozil, radioaktivitu v houbách ale najdeme i dnes, říká Dana Drábová

    Výbuch Černobylu lidi v Česku neohrozil, radioaktivitu v houbách ale najdeme i dnes, říká Dana Drábová

    E15.cz Z černé skládky městský park. Jak a kdy se promění pláň Rohanského ostrova

    Z černé skládky městský park. Jak a kdy se promění pláň Rohanského ostrova

    Abecedazahrady Nejkrásnější kuchyňky na zahradu pro děti: 30 nápadů, jak si je vyrobit. Inspirujte se

    Nejkrásnější kuchyňky na zahradu pro děti: 30 nápadů, jak si je vyrobit. Inspirujte se

    • Recepty.cz
    • Mleté maso v bránici s přílohou
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí