Mladé fazole na špeku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g zelené fazolky
    • 60
      g uzený špek nebo anglická slanina
    • 80
      g cibule
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks masox
    • sůl
    • kari
    • pažitka
    • 2
      dl smetana možno i kyselá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fazole pokrájíme a uvaříme ve slané vodě do měkka (vodu nevyléváme). Špek nakrájíme na kostičky a osmahneme dozlatova, přidáme cibuli a po chvilce i hladkou mouku a ještě chvíli pražíme. Podlijeme trochou vývaru z fazolí (aby vznikla taková řidší kaše), přidáme masox a ještě chvíli vaříme. Přidáme fazole, zalijeme smetanou, kari koření a dle chuti možno přisolit (já už nesolím) a ještě malou chvilku povaříme. Většinou vypnu plotýnku a nechám na plotýnce dojít.
2
Hotové můžeme posypat pažitkou. Množství uvádím podle receptu, ale já je dělám jen od oka. Jako příloha můžou být vařené brambory, ale u nás je to hlavně s chlebem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ivana Šmolíková
    Ivana Šmolíková |

    28. 7. 2007 21:15

    Naprosto skvělé.Moc nám to chutnalo.

  • Jana Czerwenková
    Jana Czerwenková |

    7. 4. 2007 14:36

    Výborné a hlavně hned hotové. A kari se určitě hodí. Díky.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    14. 4. 2006 17:38

    jsem ráda, že vám chutnalo. Jestli se to kari hodí? Tome, zkuste to a uvidíte, nám to tak chutná.

  • KV.
    KV. |

    13. 4. 2006 12:41

    Tak jsem je vcera varila. Fazole mam jeste od vloni v mrazaku, docista jsem zapomnela.(Diky Marsi). Dala jsem citron(diky Airan), pak se mi tam jeste pripletlo varene vejce, trochu kopru a ty fazole jsem varila s kostickami brambor. Skvele! (diky pi Samcova).

  • Tom B
    Tom B |

    13. 4. 2006 09:56

    Fazole na speku a nebo slanine jsou skutecne vynikajici, akorat nevim jestli to kari se hodi k tomu speku???

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    10. 4. 2006 16:44

    Jsem zvědavá jak vám budou chutnat. Jen si na ně vzpomenu a už se mi zbíhají sliny. To jsou ty reflexy.. A máte pravdu, voní nádherně.

  • Marsí
    Marsí |

    10. 4. 2006 13:52

    Tak tohle bude určitě dobrota...zelené fazolky všichni milujeme, ale protože nejsem zrovna "Mičurin"..tak budou mražené..z obchodu..no..budu paní Airan a KV tiše závidět ty doma vypěstované...:o)).

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    10. 4. 2006 12:55

    Zelené fazolky jím u nás jenom já a občas starší dcera. Ale tyhle zkusím.

  • KV.
    KV. |

    10. 4. 2006 12:41

    Jsem jako pani Airan, taky mam vsude spoustu fazolek. Tak take dekuji za recept.

  • Airan
    Airan |

    10. 4. 2006 09:32

    Fazolky se urodi vzdy pozehnane (mam velke oci a kdyz sazim tak nikdy nevim kdy se zastavit) A tyhle zovna musi krasne vonet po speku a kari. Mozna tak jeste lzicka citronove stavy pro smrnc:-) Ukladam si recept a dekuji.

Další doporučené recepty: