Minutkové Boloňské těstoviny v úpravě podle Petra Havlíčka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso - hovězí
    • 2
      ks cibule jemně nasekané
    • 1
      ks řapíkatý celer nasekaný stonek
    • 1
      ks mrkev nasekaná na kostičky
    • 2
      stroužek česnek utřené stroužky
    • 400
      g sekaná rajčata drcená
    • 2
      lžička oregáno
    • 1,5
      dl červené víno
    • 2
      lžička rajský protlak
    • 1
      lžíce extra panenský olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • bazalka čerstvá bazalka
    • 300
      g semolinové těstoviny Semolinové těstoviny Víte, co jíte

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Na pánvi s nepřilnavým povrchem zprudka osmažíme mleté hovězí maso.
2
2. Po jeho zhnědnutí přidáme cibuli, česnek, celerový stonek a mrkev, chvíli restujeme za stálého míchání.
3
3. Vmícháme drcená rajčata, rajčatový protlak, oregano a červené víno a chvíli společně podusíme.
4
4. Těstoviny uvaříme al-dente, necháme okapat a dáme do mísy.
5
5. Přidáme masovou omáčku, přidáme olivový olej a servírujeme.
6
„Výrobky, kterým jsem propůjčil svou tvář, splňují z mého pohledu zásady správného stravování. Navíc, obsahují pouze to, co je pro danou potravinu přirozené, popřípadě technologicky nezbytné. Prostě – Víte, co jíte.“, říká Petr Havlíček.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.