• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Minutková šťáva
    Napište svůj komentář k receptu

    Minutková šťáva

    autor: mika1988
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 1
    doba přípravy: 720 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Minutková šťáva
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Na 5litrů šťávy
      • 1
        kg vepřové kosti s trochou masa
      • 1,50
        kg cibule
      • 0,50
        kg mrkev
      • nové koření
      • pepř celý
      • sádlo

    Postup přípravy receptu

    1
    Kosti rozsekáme dáme je na rozehřáté sádlo, přidáme sůl, pepř, dáme do trouby péct. Když jsou kosti částečně vypečené, tak k nim přidáme cibuli a mrkev nakrájenou na kolečka. Osmahneme co nejvíce do tmava, ale tak, abychom nespálili cibuli.
    2
    Zalijeme vodou a dáme do trouby dusit, postupně doléváme vodu a opět necháváme vydusit, až na tuk a to do té doby, než se nám maso na kostích totálně rozpadne.
    3
    Poté zalijeme vodou a zahustíme solamylem nebo jiným bramborovým škrobem, dochutíme sojovkou a solí tak, aby byla jemně chutná a procedíme přes hustý cedník.
    4
    Šťávu lze připravit z různých druhů kostí, což znamená prakticky ke každému druhu masa - relativně stejným postupem.
    5
    Tak a doufám, že ji alespoň vyzkoušíte, když už jsem se konečně odhodlal vám napsat tento recept. Předem varuji, jedná se o dlouhodobou přípravu, týkající se kolem 12 hodin.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Minutková kuřecí směs II.

    Minutková kuřecí směs II.

    Nevařená rybízová šťáva

    Nevařená rybízová šťáva

    Bezinková šťáva II.

    Bezinková šťáva II.

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • gurmán
      gurmán | 14. 9. 2007 14:31

      Tak to je fakt prasárna

    • martin jirout
      martin jirout | 17. 10. 2006 11:58

      to asi ano ale samozřejmě nemusíte dělat 5 litrů porci můžete různě zvětšit či zmenšit dle potřeby já to tak napsal pouze proto že jsou tak suroviny zaokrouhlené jako že si nepůjdete do řeznictví koupit 236 g vepř.kostí....ale jak jsem již jednou zmiňoval -nevyplatí se vám to nikomu takto připravovat pokud to nebudete dělat v min.množství 10l....s uctivým pozdravem

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 17. 10. 2006 10:37

      Já bych to ale asi mrazila bez solamylu a přidala ho až při přípravě masa. A taky mne překvapilo, že z kila kostí je 5 litrů, myslela jsem, že to je něco jako magi v kostce - tedy velmi hustý koncentrát. Asi to zkusím do toho okamžiku, kdy se to vypeče na tuk, pak propasíruju a zamrazím. Naředit a zahustit to mohu pak, ne?

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 17. 10. 2006 10:00

      Ale holky, nikdo vás nenutí, abyste do toho šly.Martin sem dal recept na přání ostatních.Třeba se to dá zamrazit do formy na kostky ledu..Třeba...

    • Lada Kovářová
      Lada Kovářová | 17. 10. 2006 09:58

      Já bych použila poloviční nebo třetinové množství a hotovou šťávu zamrazila do kostek na led, na pozdější použití.

    • Jitka Malinová
      Jitka Malinová | 17. 10. 2006 09:52

      Recept je dobrý pro restauraci, co bych dělala doma s 5 l šťávy opravdu nevím.

    • Věra
      Věra | 17. 10. 2006 09:44

      No to je nadělení a co budu dělat s takovým množstvím, když potřebuji pár lžiček ?? Jak dlouho to vydrží, když se s tím budu 12 hodin trápit ??

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Sirupy a šťávy a likéry
    Maso Vepřové Oběd Pečení Dušení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Mrkev Nové koření Pepř celý Sádlo Vepřové kosti
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Milionová polévka

    Milionová polévka

    Krabí pomazánka od Camm

    Krabí pomazánka od Camm

    Domácí gyros

    Domácí gyros

    "Řepáky" bramboráky z červené řepy

    "Řepáky" bramboráky z červené řepy

    Banánový chlebíček bez másla - vláčný

    Banánový chlebíček bez másla - vláčný

    Mangovo-banánové smoothie

    Mangovo-banánové smoothie

    Bramborovo-žampionová polévka na dva způsoby

    Bramborovo-žampionová polévka na dva…

    Smothie-Kiwi a banán

    Smothie-Kiwi a banán

    Vanilkové mini bábovky

    Vanilkové mini bábovky

    Doporučujeme

    50 minut
    Kulajda

    Kulajda

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    40
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    35
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík
    27
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    26
    Palačinky
    Palačinky
    25
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře:…
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste kapustové s domácí kaší
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste…
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez zbytečných éček
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez…

    Sledujte nás

    AHA.cz Veronika Gajerová (57) z Ordinace: Záchrana před novými dluhy!

    Veronika Gajerová (57) z Ordinace: Záchrana před novými dluhy!

    AHA.cz Tolik brala Jurinová na Nově! O tom může Borhyová jen snít

    Tolik brala Jurinová na Nově! O tom může Borhyová jen snít

    AHA.cz Deník Aha! 16.1.2021

    Deník Aha! 16.1.2021

    Dáma.cz 5 nejkrutějších znamení zvěrokruhu: Nepatří mezi ně také váš partner?

    5 nejkrutějších znamení zvěrokruhu: Nepatří mezi ně také váš partner?

    Dáma.cz 6 znamení, která mají tvrdou skořápku, ale uvnitř jsou citlivky. Patříte mezi ně?

    6 znamení, která mají tvrdou skořápku, ale uvnitř jsou citlivky. Patříte mezi ně?

    Ženy.cz 3 největší trendy v manikúře pro rok 2021! Inspirujte se

    3 největší trendy v manikúře pro rok 2021! Inspirujte se

    Maminka.cz Velký rodinný a vztahový horoskop pro rok 2021: Co čeká vaše znamení?

    Velký rodinný a vztahový horoskop pro rok 2021: Co čeká vaše znamení?

    Reflex.cz To nejhorší na špatném rezervačním systému a čachrech s vakcínou: Nikoho už to nepřekvapuje!

    To nejhorší na špatném rezervačním systému a čachrech s vakcínou: Nikoho už to nepřekvapuje!

    E15.cz OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    Abecedazahrady Kvetoucí pokojovky: Velká fotogalerie těch nejkrásnějších

    Kvetoucí pokojovky: Velká fotogalerie těch nejkrásnějších

    • Recepty.cz
    • Minutková šťáva
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí