• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Minutková šťáva
    Napište svůj komentář k receptu

    Minutková šťáva

    autor: mika1988
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 1
    doba přípravy: 720 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Minutková šťáva
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Na 5litrů šťávy
      • 1
        kg vepřové kosti s trochou masa
      • 1,50
        kg cibule
      • 0,50
        kg mrkev
      • nové koření
      • pepř celý
      • sádlo

    Postup přípravy receptu

    1
    Kosti rozsekáme dáme je na rozehřáté sádlo, přidáme sůl, pepř, dáme do trouby péct. Když jsou kosti částečně vypečené, tak k nim přidáme cibuli a mrkev nakrájenou na kolečka. Osmahneme co nejvíce do tmava, ale tak, abychom nespálili cibuli.
    2
    Zalijeme vodou a dáme do trouby dusit, postupně doléváme vodu a opět necháváme vydusit, až na tuk a to do té doby, než se nám maso na kostích totálně rozpadne.
    3
    Poté zalijeme vodou a zahustíme solamylem nebo jiným bramborovým škrobem, dochutíme sojovkou a solí tak, aby byla jemně chutná a procedíme přes hustý cedník.
    4
    Šťávu lze připravit z různých druhů kostí, což znamená prakticky ke každému druhu masa - relativně stejným postupem.
    5
    Tak a doufám, že ji alespoň vyzkoušíte, když už jsem se konečně odhodlal vám napsat tento recept. Předem varuji, jedná se o dlouhodobou přípravu, týkající se kolem 12 hodin.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Minutková kuřecí směs II.

    Minutková kuřecí směs II.

    Nevařená rybízová šťáva

    Nevařená rybízová šťáva

    Bezinková šťáva II.

    Bezinková šťáva II.

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • gurmán
      gurmán | 14. 9. 2007 14:31

      Tak to je fakt prasárna

    • martin jirout
      martin jirout | 17. 10. 2006 11:58

      to asi ano ale samozřejmě nemusíte dělat 5 litrů porci můžete různě zvětšit či zmenšit dle potřeby já to tak napsal pouze proto že jsou tak suroviny zaokrouhlené jako že si nepůjdete do řeznictví koupit 236 g vepř.kostí....ale jak jsem již jednou zmiňoval -nevyplatí se vám to nikomu takto připravovat pokud to nebudete dělat v min.množství 10l....s uctivým pozdravem

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 17. 10. 2006 10:37

      Já bych to ale asi mrazila bez solamylu a přidala ho až při přípravě masa. A taky mne překvapilo, že z kila kostí je 5 litrů, myslela jsem, že to je něco jako magi v kostce - tedy velmi hustý koncentrát. Asi to zkusím do toho okamžiku, kdy se to vypeče na tuk, pak propasíruju a zamrazím. Naředit a zahustit to mohu pak, ne?

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 17. 10. 2006 10:00

      Ale holky, nikdo vás nenutí, abyste do toho šly.Martin sem dal recept na přání ostatních.Třeba se to dá zamrazit do formy na kostky ledu..Třeba...

    • Lada Kovářová
      Lada Kovářová | 17. 10. 2006 09:58

      Já bych použila poloviční nebo třetinové množství a hotovou šťávu zamrazila do kostek na led, na pozdější použití.

    • Jitka Malinová
      Jitka Malinová | 17. 10. 2006 09:52

      Recept je dobrý pro restauraci, co bych dělala doma s 5 l šťávy opravdu nevím.

    • Věra
      Věra | 17. 10. 2006 09:44

      No to je nadělení a co budu dělat s takovým množstvím, když potřebuji pár lžiček ?? Jak dlouho to vydrží, když se s tím budu 12 hodin trápit ??

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Sirupy a šťávy a likéry
    Maso Vepřové Oběd Pečení Dušení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Mrkev Nové koření Pepř celý Sádlo Vepřové kosti
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Přírodní řízek se smaženou cibulí

    Přírodní řízek se smaženou cibulí

    Cheesecake

    Cheesecake

    Plněné papriky v rajčatové omáčce

    Plněné papriky v rajčatové omáčce

    Mrkvový dort s tvarohovým krémem

    Mrkvový dort s tvarohovým krémem

    Lehký těstovinový salát s tuňákem a cuketou

    Lehký těstovinový salát s tuňákem a…

    Orientální mrkvová polévka

    Orientální mrkvová polévka

    Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovobazalkovým dressingem

    Grilovaná tortilla s kuřecím masem a…

    Jednoduché špenátové špecle

    Jednoduché špenátové špecle

    Hrášková polévka 2

    Hrášková polévka 2

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    45 minut
    Španělský ptáček s rýží

    Španělský ptáček s rýží

    36 minut
    Placičky z bílých fazolí

    Placičky z bílých fazolí

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    40 minut
    Tvarohové knedlíky s jahodami

    Tvarohové knedlíky s jahodami

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    40 minut
    Buchtičky se šodó

    Buchtičky se šodó

    Poslední sledované recepty

    36
    Ananasové řezy
    Ananasové řezy
    30
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    30
    Palačinky
    Palačinky
    30
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš
    25
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka

    Zajímavé články

    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději bez královny
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději…
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s vařenými vejci!
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s…
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král komiků byl velký gurmán
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král…
    Pražský koláč: Recept na klasiku i vylepšený podle Romana Vaňka
    Pražský koláč: Recept na klasiku i vylepšený…

    Sledujte nás

    AHA.cz Dojemný vzkaz Brodské: Holky, myslím na vás. Držte se!

    Dojemný vzkaz Brodské: Holky, myslím na vás. Držte se!

    AHA.cz Šulcová (74): POPRVÉ O VÁŽNÉ NEMOCI SVÝCH OČÍ! Všechno vidí dvakrát...

    Šulcová (74): POPRVÉ O VÁŽNÉ NEMOCI SVÝCH OČÍ! Všechno vidí dvakrát...

    AHA.cz Deník Aha! 10.4.2021

    Deník Aha! 10.4.2021

    Dáma.cz 6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    Dáma.cz 5 největších hvězd první republiky, které zničily alkohol a deprese

    5 největších hvězd první republiky, které zničily alkohol a deprese

    Ženy.cz Jak na dokonalý culík? Pět kroků, díky kterým bude jako od kadeřníka!

    Jak na dokonalý culík? Pět kroků, díky kterým bude jako od kadeřníka!

    Maminka.cz Tátové podle zvěrokruhu. Raci jsou úžasně vnímaví, Býci děti uplácejí. Lvi se jimi chlubí

    Tátové podle zvěrokruhu. Raci jsou úžasně vnímaví, Býci děti uplácejí. Lvi se jimi chlubí

    Reflex.cz Lipovská: Má zjištění přesahují Českou televizi a zasahují do roviny bezpečnosti státu

    Lipovská: Má zjištění přesahují Českou televizi a zasahují do roviny bezpečnosti státu

    E15.cz Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Abecedazahrady Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    • Recepty.cz
    • Minutková šťáva
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí