Marčákovi utopenci

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg špekáček nebo jiné párky , klobásy, atd.
    • 20
      ks nové koření kuličky
    • 20
      ks pepř celý kuličky
    • 15
      ks bobkový list
    • 1
      balíček glutasol
    • 1
      balíček kari
    • 1
      balíček grilovací koření
    • 1
      lžíce chilli
    • 1
      l ocet
    • 1
      l voda
    • 7
      ks cibule 6-7, větší

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané špekáčky podélně rozřízneme, vložíme do řezu plátky cibule. Směs koření, octa a vody, dovedeme k varu a ihned zaléváme špekáčky s cibulí, které skládáme do sklenic. Prokládáme cibulí, bobkovým listem, kuličkami pepře a nového koření z uvařeného láku rovnoměrně tak, aby byly s cibulí na každém patře špekáčků, aby se lépe proležely. Po naplnění dáme sklenice s utopenci do kastrolu s vařící vodou tak, aby byly alespoň do 3/4 ponořené a vaříme mírně asi 30 minut. Přitom navícekrát doléváme zbytkem láku. Zavíčkujeme teprve po vychladnutí. Při pokojové teplotě necháme asi 4 dny zaležet a poté uložíme do chladna.
2
Konzumujeme po 5-6 dnech. Indredience vychází na 6-8 sklenic 0,7 litru, nebo 2 třílitrové.

Komentáře k receptu

  • Petra
    Petra |

    24. 11. 2010 17:16

    A jak dlouho vydrží takhle ve sklenicích