• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Marčákovi utopenci
    Napište svůj komentář k receptu

    Marčákovi utopenci

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Marčákovi utopenci
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 2
        kg špekáček nebo jiné párky , klobásy, atd.
      • 20
        ks nové koření kuličky
      • 20
        ks pepř celý kuličky
      • 15
        ks bobkový list
      • 1
        balíček glutasol
      • 1
        balíček kari
      • 1
        balíček grilovací koření
      • 1
        lžíce chilli
      • 1
        l ocet
      • 1
        l voda
      • 7
        ks cibule 6-7, větší

    Postup přípravy receptu

    1
    Oloupané špekáčky podélně rozřízneme, vložíme do řezu plátky cibule. Směs koření, octa a vody, dovedeme k varu a ihned zaléváme špekáčky s cibulí, které skládáme do sklenic. Prokládáme cibulí, bobkovým listem, kuličkami pepře a nového koření z uvařeného láku rovnoměrně tak, aby byly s cibulí na každém patře špekáčků, aby se lépe proležely. Po naplnění dáme sklenice s utopenci do kastrolu s vařící vodou tak, aby byly alespoň do 3/4 ponořené a vaříme mírně asi 30 minut. Přitom navícekrát doléváme zbytkem láku. Zavíčkujeme teprve po vychladnutí. Při pokojové teplotě necháme asi 4 dny zaležet a poté uložíme do chladna.
    2
    Konzumujeme po 5-6 dnech. Indredience vychází na 6-8 sklenic 0,7 litru, nebo 2 třílitrové.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Utopenci podle mě

    Utopenci podle mě

    Utopenci V.

    Utopenci V.

    Rychlí utopenci

    Rychlí utopenci

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Petra
      Petra | 24. 11. 2010 17:16

      A jak dlouho vydrží takhle ve sklenicích

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
    Maso Chuťovky Slané Uzeniny Večeře Pozdní večeře Syrové Zavařování Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Chilli Cibule Glutasol Grilovací koření Kari Nové koření Ocet Pepř celý Špekáček Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Rychlá drůbeží játra, jako smažená

    Rychlá drůbeží játra, jako smažená

    Zapékané kysané zelí

    Zapékané kysané zelí

    Plněné papriky II.

    Plněné papriky II.

    Thajská čočka se zeleninou

    Thajská čočka se zeleninou

    Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

    Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

    Vylepšené rafaello řezy

    Vylepšené rafaello řezy

    (nejen) Tuňáková směs s mozzarellou

    (nejen) Tuňáková směs s mozzarellou

    (nejen) Vepřová uzenářská pečeně

    (nejen) Vepřová uzenářská pečeně

    Minestrone

    Minestrone

    Doporučujeme

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    56
    Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky
    Šneci z listového těsta…
    48
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    27
    Ovarové koleno s jablkovým křenem
    Ovarové koleno s…
    26
    Palačinky
    Palačinky
    20
    Řezy Raffaelo
    Řezy Raffaelo

    Zajímavé články

    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz Jak ovlivní období Kozoroha ostatní znamení? Toto vás čeká v lednu!

    Jak ovlivní období Kozoroha ostatní znamení? Toto vás čeká v lednu!

    Ženy.cz Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Maminka.cz Holčička se narodila s pruhem úplně bílých vlasů. Jsi krásná, učí ji máma

    Holčička se narodila s pruhem úplně bílých vlasů. Jsi krásná, učí ji máma

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Pražský hrad jako eldéenka

    Vladimír Mertlík: Pražský hrad jako eldéenka

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    • Recepty.cz
    • Marčákovi utopenci
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí