Makové řezy II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Chania

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 7
      ks žloutek
    • 240
      g cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 180
      g mák mletý
    • 60
      g hrubá mouka
    • prášek do pečiva trochu
    • sníh z bílku ze 7 bílků
  • Krém
    • 180
      g cukr
    • 180
      g mák mletý
    • 0,4
      l mléko
    • 150
      g máslo
    • skořice - mletá
    • hřebíček
    • 2
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Utřeme žloutky s cukrem do pěny, pak přidáme 2 lžíce rumu, mletý mák, hrubou mouku, špetku prášku do pečiva a špetku skořice. Nakonec vmícháme sníh ze 7 bílků.
2
Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme.
3
Po vychladnutí naplníme krémem a pak pokrájíme na řezy.
4
Krém: svaříme cukr, mletý mák, mléko. Po vychladnutí do tohoto základu zašleháme máslo, špetku skořice a tlučeného hřebíčku + 2 lžíce rumu.

Komentáře k receptu

  • Alena Tarabová
    Alena Tarabová |

    7. 9. 2006 12:32

    Tak tohle taky vypadá velmi dobře, stahuji a díky!

Poslední navštívené:

Abecední seznam: