Maharádžův sen - kuře

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: vranova

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Umixujeme: česnek, zázvor, mandle, skořici, sůl, jogurt. V ohnizdorné zapékací míse potřeme jogurtovou směsí maso a zbytkem směsy maso přelijeme. Máslo a med rozpustíme a přelijeme tím maso. Necháme hodinu odležet.
2
Pečeme při 150 °C 1/2 hodiny. Šťávu doplníme zakysanou smetanou popřípadě vývarem a dochutíme.

Komentáře k receptu

  • Jana Vestfálová
    Jana Vestfálová |

    3. 1. 2007 11:34

    Mám ráda indickou kuchyni recept jsem vyzkoušela je opravdu výborný místo rýže jsem k tomu podávala arabský chléb

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    20. 12. 2006 09:13

    Jozefe, díky už jsem moudřejší a určitě něco z toho brzy vyzkouším.

  • Anonym
    Anonym |

    19. 12. 2006 22:49

    Dle názvu i složení bych k tomu dala určitě rýži a možná bych se nebála udělat tu rýži trošku jinak - třeba do ní těsně pře dovařením přidat nadrobno nakrájenou zeleninu nebo kousek ovoce nebo i rozinky, usekané oříšky, atd. Recept na masíčko vypadá velmi lákavě.

  • Jozef T.
    Jozef T. |

    19. 12. 2006 22:27

    Podla ingrediencí sa jedná o jedlo so silným vplyvom indickej kuchyne. Prílohy, ktoré som spomenul sú jedlá pripravené z Basmati ryze. Volný preklad je asi Zeleninová ryza, Ryza s kuracím mäsom a Ryza s hrozienkami sultán a mandlami (v Európe asi najcastejsie podávané).

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    19. 12. 2006 17:17

    Jozefe, je od Vás hezké, že jste napsal jaké přílohy, ale jsem asi natvrdlá - neznám ty názvy, takže nevím o čem píšete.

  • Šárka Vránová
    Šárka Vránová |

    19. 12. 2006 16:49

    Záleží na Vaší chuti.Mi k tomu jíme brambor, ale lze i jasmínová,hrozinková či jinak ochucená, spíše do sladka rýže.

  • Jozef T.
    Jozef T. |

    19. 12. 2006 15:50

    Aj ked Biriyani sa v Indii casto podáva ako samostatné jedlo, napriek tomu sa zvykne k tomuto jedlu (a jemu podobným) podávat Sabzi Biriyani, pretoze v Murgh Biriyani je uz kura. Taktiez vhodnou prílohou môze byt Mithe Chawal.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    19. 12. 2006 12:29

    Šárko, recept se mi moc líbí, ale jakou zvolit přílohu? Brambory, rýži??

Abecední seznam: