Maďarská zelná polévka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oškrábeme brambory a nakrájíme je na menší kostky. Vaříme 10 minut v osolené vodě a přidáme pokrájené zelí i s nálevem, takto vaříme dalších 10-20 minut.
2
Zatím si na slanině a cibulce opečeme klobásu na kolečka a zaprášíme paprikou. Poté vložíme do vroucí polévky a vaříme dalších 5 minut. Přihodíme masox.
3
Mléko rozkvedláme s moukou a vlijeme do polévky. Povaříme a dochutíme polévku solí a česnekem.
4
Při podávání můžeme přidat lžičku zakysané smetany.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hellik
    Hellik |

    21. 1. 2015 15:11

    Sice jsem požila červené zelí , ale i tak super :)