Luxusní fazolová polévka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: k.kulata

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      plechovka fazole v tomatové omáčce nejlépe červené
    • 1
      plechovka fazole v chilli omáčce nejlépe bílé
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks paprika
    • 4
      ks rajčata
    • 2
      ks brambory
    • olej
    • 1
      balení instantní jíška
    • sůl
    • polévkové koření
    • provensálské bylinky nebo sušené italské bylinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na zpěněné cibuli orestujeme na proužky nakrájené papriky, přidáme na drobno pokrájená rajčata, osolíme a podusíme (jako základ na lečo). Přidáme fazole z obou plechovek a oloupané na malé kostičky nakrájené brambory, dolejeme vodu a vaříme cca 20 min.
2
Poté zahustíme sušenou jíškou, dochutíme polévkovým kořením a na závěr přidáme sušené bylinky.
3
Je to luxusní polévka plná zdravých dobrot a zatím každému chutnala.

Komentáře k receptu

  • Petr
    Petr |

    1. 1. 2016 18:03

    Není třeba hned dělat nacionalistické komentáře. Pan Jozef má pravdu v tom, že ta polévka je úplně normální, v každém nádražním bufetě nebýva horší ani v Česku!

  • Martina
    Martina |

    13. 11. 2012 16:48

    Polévka je výborná! Na Slovensku jsou asi zvyklí na "lepší" :o)

  • Jarka Mastilová
    Jarka Mastilová |

    12. 1. 2008 23:04

    Uvařená,snědená a ohodnocená 1

  • Jozef T.
    Jozef T. |

    31. 12. 2007 16:27

    Dakujem p. Lucke za vysvetlenie, pretoze pri jej konzumácii sme mali pocit, ze by sa mohla volat aj obycajná.

  • Lucka
    Lucka |

    30. 12. 2007 14:21

    ...luxusně dobrá pane Jozefe.

  • Jozef T.
    Jozef T. |

    29. 12. 2007 23:15

    Polievka je celkom v poriadku, aj ked sú to samé konzervy a prásky. Nenachádzam v nej ale ziadny luxus (kaviár, francúzske sampanské a pod.)Co je v nej to luxusné?

  • Martina
    Martina |

    18. 10. 2007 10:46

    Včera jsem ji udělala k večeři a všem moc chutnala, manžel sice navrhoval přidat tam nějakou uzeninu, ale i bez ní si pochutnal. Hodnotím za 1.

  • Bianka
    Bianka |

    16. 10. 2007 14:34

    Výborná, jen jsem ještě každému do talíře přidala lžičku zakysané smetany... mňam!