Lucemburské dršťky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg dršťky uvařené
    • hořčice ostrá
    • pálivá paprika
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      sklenice majonéza velká
    • hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • jemná strouhanka
    • sůl
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvařené dršťky nakrájíme na čtverce velké asi jako dlaň, necháme dobře okapat. Každý kus posypeme po jedné straně pálivou paprikou, po druhé potřeme hořčicí, obalíme v mouce, vejcích a strouhance a pozvolna na oleji smažíme.
2
Majolku smícháme s utřeným česnekem, okořeníme pálivou paprikou nebo ji smícháme s ostrou hořčicí a pálivou paprikou, každý si může ochutit podle svého. Smažené dršťky polejeme omáčkou a podáváme s chlebem nebo bagetou.
3
Poznámka: prosím, netřeba hledat souvislost s řízky, jsou to jen dršťky.

Komentáře k receptu

  • Alžběta Adamíčková
    Alžběta Adamíčková |

    27. 2. 2007 14:40

    Musim podotknout, jak důlezite je vytvorit si k drstkam tu omacku, drstky sice jiz nejsou tak aromaticke, ale i tak jsou trochu citit a s tou omackou je to moc dobre. doporucuji vyzkouset!

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    10. 2. 2006 12:32

    Když se můžou obalovat vepřové jazyky,tak proč ne držky,že ?:-) Je to velice zajímavý recept!