Lívanečky Vlasty Buriana

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do kefíru zakvedláme vejce, rum, máslo, pak sypké přísady a nakonec oloupaná, na plátky pokrájená jablka. Na rozpáleném oleji v lívanečníku smažíme dozlatova a na talíři sypeme skořicovým cukrem.
2
V originál receptu se má dát nejdřív těsto, pak plátky jablek a zase těsto - no já se s tím tak nezdržuju, zamíchám vše dohromady a je to. Do lívanečků zděláte horší (padaná jablka) a je to zase něco jiného než tradiční štrůdl. Jsou dobré i studené, ale většinou nemají šanci vystydnout, protože vám je budou brát rovnou z talíře.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Drahunkas
    Drahunkas |

    13. 1. 2014 19:08

    NEJLEPŠÍ!!! Rodina už jiné nechce :-)

  • Pantová A.
    Pantová A. |

    24. 4. 2012 18:34

    Rodině zas tak moc nechutnaly díky kokosu, kterého bylo v těstě poměrně hodně.

  • Atlantik20
    Atlantik20 |

    20. 7. 2011 13:11

    Jsou výborné.

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    4. 10. 2010 22:01

    Vyborne livanecky, nemela jsem doma rum, ale vubec to nevadilo. Skoricovy cukr jsem zamichala primo do testa a udelala stejnou prilohu jako Zita. MNAMMMM :))))

  • Lenka S.
    Lenka S. |

    15. 8. 2008 12:04

    Dělala jsem a výborné, ježiš snědla jsem jich asi šest na posezení... :o)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    23. 5. 2008 13:56

    Jsou vynikající, ještě jsem udělala jako přílohu tvaroh,zakysanou smetanu a rozmačkané jahody s cukrem. Foto v galerii.

  • Radmila Hošťálková
    Radmila Hošťálková |

    23. 4. 2008 19:44

    Opravdu vynikající, právě jsme dojedli :-) Děkuji za recept!

  • Lucka
    Lucka |

    23. 5. 2007 07:51

    udělala jsem k nim ještě tvaroh + skořice a nemělo to chybu..lahůdka do bříška :o)

  • Sarka Honzakova
    Sarka Honzakova |

    21. 5. 2007 09:53

    Tohle musim vyzkouset ;-) U nas doma se delaji jine livance s vyuzitim jablicek. Recept je zde vlozen pod nazvem Lívanečky s jablky. No ale s kokosem a rumem to muze byt zas neco jineho.

  • Magda
    Magda |

    18. 5. 2007 10:53

    Kefír toto nahrazuje.

  • Anonym
    Anonym |

    18. 5. 2007 10:41

    Nedává se droždí ani prášek do pečiva jako u klasických lívanců?

  • Jan mrkvicka
    Jan mrkvicka |

    1. 5. 2007 14:12

    Fakt dost dobrý, doporučuji snažit raději pomalu na mírnějším ohni. Místo rumu, jsem tam dal Puskina- černý jeřáb a taky to bylo dobrý ...

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    3. 8. 2006 23:59

    Moooc dobré. Ještě jsem těm mým mlsounům k tomu rozšlehala tvaroh s cukrem a zakys. smetanou, nemělo to chybu.

  • Michaela Kantorová
    Michaela Kantorová |

    3. 8. 2006 20:19

    Já jenom, že jsem začátečník a fakt se v tom nevyznám. Ale dík za info. Udělala jsem to z podmáslí a bylo to výborné! :)

  • Anonym
    Anonym |

    3. 8. 2006 11:12

    Nevím jak v tomto receptu, ale běžně zaměňuji kefír za podmáslí a obráceně. A zatím se mi nestalo, že by to receptu uškodilo.

  • Michaela Kantorová
    Michaela Kantorová |

    3. 8. 2006 10:36

    Doma nemám kefír, může být podmáslí?

  • Michaela Kantorová
    Michaela Kantorová |

    3. 8. 2006 10:34

    A na kolik to je asi osob? Porcí?

  • Jana Wernischova
    Jana Wernischova |

    22. 11. 2005 10:50

    Došel nám rum, dala jsem z nouze pár lžic vaječného koňaku, ale bylo to výborné!!! Dělala jsem v neděli odpoledne. když se k nám řítila nenadálá návštěva. Taky to ocenili.

  • Jana
    Jana |

    21. 11. 2005 00:51

    Zkuste palačinky se strouhanými jablky-normální palačinkové těsto,do hotového nastrouhat 2-3 oloupaná jablka na nudličky,přisypat lžíci rozinek a trochu mleté skořice.Velmi dobré,po upeční stačí pocukrovat,rozinek se nebojte,i za tak krátkou chvilku změknou.Děti to milují.

  • Irena
    Irena |

    3. 10. 2005 10:48

    Jednoduše SUPER! Rodinka mi to chodila ujídat už při pečení a potom se jim za ušima dělaly boule - zmizelo všecko jak pára nad hrncem - vřele doporučuji, řadím ke svým oblíbeným receptům.

  • Erinka
    Erinka |

    14. 9. 2005 14:19

    Božskééé! Jablka jsem radši nastrouhala, ale musela jsem přidat trochu mouky, protože se mi to ze začátku trhalo. Jinak bez chyby!!!!! :-)

  • Eva Jelínková
    Eva Jelínková |

    18. 2. 2005 11:02

    Výýýýbornýýýý.

  • Anonym
    Anonym |

    15. 2. 2005 18:29

    Lívanečky byly výborné,jen se po nich zaprášilo !!!Doporučuji :-))) Petra

  • Alena Prentissová
    Alena Prentissová |

    11. 2. 2005 14:43

    Móóóc dobré!! A taky rychlé a opravdu je to změna, i když nic proti závinům.. doporučuji !!!